İtfaiye eri enkazdan çıkararak sahiplendiği kediyi kucağından düşürmüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına mecbur ekipte kayran düz Büyük Çakas, enkazdan çıkardıktan sonraları sahiplendiği kediyi kucağından düşürmüyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ofis Başkanlığına bağlı ekipte vadi düzlük Uca Çakas, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kontrol istirdat çalışmasında enkazdan çıkardığı ve Mardin’e getirdiği kediye özenle bakıyor.

???????Çakas, AA muhabirine, asrın felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını, depremin evvel saatinde bölgeye irsal edildiklerini söyledi.

Nurdağı ilçesinde canla başla fiilen kontrol istirdat çalışması yürüttüklerini belirten Çakas, 90 kişilik ekiple faaliyet yaptıklarını belirtti.

“Akan Apartmanı’nda kadro kendisine çokça hassas anlar yaşadık, 5 kişiyi kurtardık. Bu bize nazik bire bir mutluluk ve moral verdi. Ayrımsız hareketli daha nüfuz etmek amacıyla var gücümüzle çalıştık. Ayrıca, 3 muhabbet kuşunu kafesi ile çıkardık. Çöküntü altından 2 kediyi üstelik kurtardık” diyen Çakas, sahiplendiği kediye “Depresyon” ismini verdiklerini söyledi.

Kedi ile ortada iyice benzeri rabıta oluştuğunu aktaran Çakas, icraat bittikten bilahare “Kriz”ı orada bırakmaya gönlünün elvermediğini, bu nedenle Mardin’e getirdiğini anlattı.

Çakas, kedinin düşüncesiz, pir ve tevazulu olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

“Pisik benden ayrılmadı, ben üstelik ondan ayrılmadım. Evimde ona bakıyorum. Onunla bu arada yatıyoruz. Geldiği günden beri hiç kucağımdan düşmedi. Acul tıpkı şekilde kaynaştık. İkimiz üstelik güçlü benzeri süreç geçirdik. Birbirimize sarılarak bu travmayı atlatacağız. Geldiği günden beri acılı. Seçkin aşağı seste bile etkileniyordu. Hayvanların birlikte duyguları var. Bu anlamda elimden mevrut temas şeyi yapmaya çalıyorum. Annem, babam kardeşlerim de bana destek oldu. Kediyi, ailenin tıpkı bireyi olarak gördüler.”

Iyesiz kalmanın bütün canlılarda kontra tıpkı sıkıntı yarattığını ifade eden Çakas, bunu en örgen ıskat etmek için bütün eş fertleriyle çalıştıklarını belirtti.

Share: