İyi Parti Rize İl Komutan Yardımcısı Kalyoncu, Rize Belediye’sinin Namına Ait Kayıkhanenin Yıkılması Karşısında Yanlışlık Duyurusunda Bulundu

İYİ Tümen Rize İl Komutan Yardımcısı Uca Kalyoncu, Rize Belediyesi hakkında; kendisine ilişik kayıkhanenin “hukuka marjinal adına yıkıldığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Rize şehir merkezinde, Alipaşa bölgesinde belediyeye ilgili sosyal tesislerin yanında bulunan ve İYİ Fırka Rize İl Komutan Yardımcısı Yüksek Kalyoncu’ya ilgili kayıkhane, Rize Belediyesi ekipleri eliyle yıkılmıştı. Yıkım işleminin yapıldığı zaman, Kalyoncu; kayıkhanenin müsaade belgesini belediye yetkililerine sunmak için iki dolaşma süre istemişti. Fakat dilek kabul edilmemiş ve kayıkhane yıkılmıştı.

İYİ Fırka Rize İl Komutan Yardımcısı Kalyoncu; kendinse ilişik olduğunu tez ettiği yasalara akıllıca yapılan kayıkhanenin, yasalara çapraz aynı şekilde yıkıldığını öne sürerek Rize belediyesi yetkilileri üzerine suç duyurusunda bulundu.

“İMAR BARIŞI KAPSAMINDA BU KAYIKHANEYE YAPI KAYIT BELGESİ ÇIKARDIM”

Kalyoncu, şikayet dilekçesinde; şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu kayıkhaneyi belediye içtimai tesisi yaparken ben da buraya yaptırdım. İş makinesi yardımını Rize Belediyesi’nden aldım. Buradaki yapıları belediye ile birlikte yaptık. Bu yer Milli Gayrimenkul Müdürlüğü’ne aittir. Ben ümran barışı kapsamında bu kayıkhaneye yapı taşıt belgesi çıkardım. Benim Karadeniz Kenar Yolu yapılmadan ilk şahsıma ait ilkokul pasaj pres ruhsatı olan yerim vardı. Bu ruhsatlardan biri de kumbaşı ruhsatıdır. Karadeniz Kıyı Yolu yapılmasıyla plajımızın bahir tarafı bozularak işletmemiş engellenmiştir. O gün Rize Anavatan Partisi İl Başbuğ Vekili olan kardeşim Süleyman Kalyoncu bozulan işletmemizin devam edebilmesi amacıyla projeye benzeri nüsha ast geçit ve iki çıngı T koydurtup yaptırdık.

“YIKIM KARARI TEBLİĞ EDİLDİ DİYORLAR, BANA HİÇBİR MOLEKÜL TEBLİĞ EDİLMEDİ”

Bu kayıkhaneme 12.08.2022 haset saat 12.00 sıralarında beni aradılar. Bana kayıkhanemin yıkım kararı çıktığını söylediler, kul kayıkhanemin bulunduğu yere gittim. Buraya geldiğimde kayıkhanemin içerisindeki malzemeler hariç çıkarılmıştı ve kapısı zorlanarak açılmıştı. Orada mevcut zabıtalara burayı sebep yıkıyorsunuz diyerek sorduğumda bana, “Şehremaneti katabolizma kararı almış bizde yıkıyoruz, yadımlama kararı size bildiri edildi” dediler. Kul kendilerine bana benzeri şey tebliğ edilmedi dedim. ve kendilerine 3194 az İmar Kanunu’nun geçici 16. maddesi doğrultusunda matrut olan çatı araç belgesini gösterdim.

“RESMİ BELGELERİMİ BULUNMAYAN SAYARAK YIKIM EMRİ VEREN RİZE BELEDİYE KOMUTAN YARDIMCISINDAN ŞİKAYETÇİYİM”

Tığ şehremaneti ile görüştüğümüzde imar kanununa bakarak bir iş yapılmadığını ve haberlerinin olmadığını söylediler. Bana buranın katabolizma emrini belediye komutan yardımcısı Kültürlü Birsel ve RİBELSAN Başkanı Mustafa Bilgin’in verdiğini söylediler. Yapımı yıkacaklarken ego yapımın üzerine çıktım ve polis çağırdım. Burayı yıkmaya bitmeme edecekken polis ekiplerinin gelmesi üzerine bodur müddet yıkımı durdurdular. Benim bina kayıt belgem vardır ancak orada bulunan belediyenin işlettiği deniz hamamı gizliden gizliye yapıdır. Benim resmi belgelerimi namevcut farzimuhal kayıkhaneme katabolizma emri veren uray komutan yardımcısı Vazıh Birsen ve RİBELSAN Müdürü Mustafa Bilgin’den ve çaktırmadan bina yaptığı amacıyla Rize Belediyesi’nden davacı ve şikayetçiyim.”

Görüntü: ARŞİV



Share: