İYİ Partili Sıdalı: “Şiddetli saçan NAe Sao Paulo gemisini karasularımızın dışında tutmak milli zor”

İYİ Tümen Mersin Ağacı Mebus Zeki Kağan Sıdalı, sökümü için Brezilya’dan İzmir’e getirilmek amacıyla yola sâdır uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun ateş saçtığını, bu gemiyi karasuları dışında tutmanın milli zorun olduğunu söyledi.

Sıdalı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bu bunaltıcı atık kitlesine kucak açmanın bu topraklar amacıyla işlenmiş tarihin arz büyük kötülüklerinin başında geldiğini savunarak, “İzin vermeyiz.” ifadesini kullandı.

Mekân, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, geminin gelmesi üzere verdiği iznin, bilvasıta yoldan asbest ithalatının bile önünü açtığını argüman eden Sıdalı, seçme geminin arsıulusal sulara çıkmadan önceki kilolu yön envanteri sunması gerektiğini söyledi. Sıdalı, “Biz böyle bir envanteri göremiyoruz. Geminin ülkemize hulul iznini veren Yer Bakanlığı, bu izni envanteri görerek verdiyse burada nazik tıpkı dava var demektir, şayet gıyaben verdiyse haddinden fazla henüz şişman tıpkı sevgili var demektir.” ifadelerini kullandı.

Bu envanterin kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydeden Sıdalı, “Kırıcı yayımcı bu gemiyi karasularımızın dışında burulmak milli benzeri mecburiyettir. Hemen Mekân Bakanının değil, Keyif Bakanının birlikte mecburiyetidir. Çünkü bu iş biricik başına belde meselesi değil halk sağlığı meselesidir.” diyerek konuştu.

Share: