İzmir Tire’deki köylerde sâdır esrarengiz yangınlar sonucu öğün tutan karye halkı ve ekiplerin çabası sonuç verdi: 1 bed yakalandı

İlçeye sınırlanmış Boynuyoğun, Işıklı, Çiniyeri, Dereli, Kürdüllü ve Peşrefli köyleri kırsalında tahminî 1 haftadır geceleri zeytin bahçelerinde başlayan esrarlı yangınlar yöre halkını rahatsız etti. Kimliği belgisiz can veya kişilerce kasten çıkarılan yangınlar yüzünden geceleri köylüler zeytin bahçelerinde sefer tutarken, açıkgöz ve itfaiye aracı ekipleri de uykusuz geceler geçiriyor.

“YÜZLERCE ZEYTİN AĞACIMIZ ZARAR GÖRDÜ”

Kabus komple gecelerin kestirmece 1 hafta geçmiş başladığını belirten köylüler, “söz konusu alanlar asırlık zeytin ağaçları ile meşbu. Yangınların çoğu tün ortalıktan ahali bukanak çekildikten bilahare başlıyor. 22.00 ile 05.00 saatleri ortada karye kırsalındaki zeytinlikler kimliği belirsiz gönül yahut kişilerce şuurlu şekilde yakılıyor. İtfaiye ve köylüler el ele vererek geceleyin boyunca sâdır yangınlarla boğuşuyoruz. Barışma kaynağımız olan zeytin bahçelerini kim ve kimler sebep yakmak istesin? İnanın psikolojimiz bozuldu. Bakımsız haldeyiz. Yüzlerce zeytin ağacımız beis gördü” diye niteleyerek konuştular.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Tire Jandarması, yangınların görüldüğü toplam 6 köyün kırsalında serbest asayiş önlemleri aldı. Kilit noktalarda devriye gezen ve yol tutan ekiplerin çabası sonuç verdi. Asayiş güçleri önceki gece yeniden arazide çıkan tıpkısı yangının arkası sıra bölgede 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Meşkûk, ifadesi içerlemek üzere Tire Güllabi Komutanlığı’na götürüldü.

Share: