İzmir’de kocabaşı çöp tesisine depolamanın durdurulması için yargıya başvurdu

İzmir’de tıpkı kocabaşı, “toprak kayması ve belde kirliliği” nedeniyle Çiğli ilçesindeki Sarhoş Dinsiz Atık Kaldırılmış Tesisi’ne gübür depolanmasının durdurulması için mahkemeye başvuruda bulundu.

İzmir Kesim Adliye Mahkemesine dilekçesini veren Cumhuriyet Altını Mahallesi Muhtarı Dursun Uca Kazar, gazetecilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi yoluyla işletilen dinsiz atılmış kaldırılmış tesisi nedeniyle yıllardır ağırlık eyyam yaşadıklarını söyledi.

Seslerini duyurabilmek için elan ilk mütenevvi eylemler yaptıklarını hatırlatan Kazar, “Çıktı eylem yapmaktansa hukuk yolunu beklemek istiyoruz. İvedilikle çöpün depolanmasının durdurulması gerekiyor. Olasılı tehlikelerin önlenmesini temenni ediyoruz. Bu konuda mahkemeye başvurumuzu yaptık. Önümüzdeki günlerde bunlara amil olan ki varsa yanlışlık duyurusunda bulunacağız. Adalete ve hukuka güveniyoruz. Hak, hukuk ve hak dizge üzere lazım. İzmir’de ‘çevreciyim’ diyenler burada bulunmayan. Aliağa’da misil tutmasınlar, lütfen gelsinler Harmandalı’da öğün tutsunlar.” diyerek konuştu.

Kazar, İzmir Büyükşehir Belediye Reisi Bronz Soyer ve özge yetkililere zaruri vukuf ve belgeleri vermelerine karşın aynı düzentileme yapılmadığını öne sürdü.

Dokuz Ilkgüz Üniversitesinde işyar veri insanlarıyla ülfet yaptığını anımsatan Kazar, “Selen insanları ‘Harmandalı’yı ölüm bekliyor, orada motosiklet dahi çalışmaması geçişsiz’ diyor.” şeklinde konuştu.

Yadigar Çeliktaş ise acımasız atılan bertaraf tesisi yakınında meydana mevrut mesnet kayması ve çatlaklar nedeniyle evini yarmak zorunda kaldığını dile getirdi.

İkinci tıpkı mezbele faciası süregelmek istemediklerini vurgulayan Çeliktaş, uray yetkililerinden bu konuya daha duyarlı olmalarını beklediklerini kaydetti.

Tesisin mahalle sınırları içerisinde kaldığını nâkil Çeliktaş, “Zaman önlem alınmazsa yarın çokça geç tür. Buradaki bünye; çekicilik kirliliğine, bozuk kokunun yayılmasına sebep oluyor.” dedi.



Share: