İzmirli öğrenciler “Tığ Aynı Takımız” projesi kapsamında Batman’ı gezdi

Toyluk ve Spor Bakanlığı yoluyla hayata geçirilen “Biz Bir Takımız” projesi kapsamında İzmir’den aileleriyle gelen öğrenciler, Batman’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

24 ilde gerçekleştirilen ve 14 hafta süren proje ile temas ilden 44 öğrenci aldıkları basket, oryantiring, içtimai harmoni ve farkındalık eğitimlerini tamamladı. Proje kapsamında Batman ve İzmir eşleştirilerek ahi şehirler oldu.

Batmanlı öğrencilerin İzmir’i ziyaretinin ardından İzmirli öğrenciler da aileleriyle Batman’a geldi.

44’ü mektepli, 44’ü iye ve 10’u proje görevlisi 98 sevimli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin eşliğinde Malabadi Köprüsü’nü, Hasankeyf’teki tarihi mekanları ve Hasankeyf Müzesi’ni gezdi, bölge turu ile mağaraları rüyet fırsatı buldu.

Batman Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğü Yazıhane Müdürü Mehmet Fellah, AA muhabirine, Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığınca makbul proje ile kent gezilerinin sürdüğünü söyledi.

Temmuz ayında Batman’dan kardeş devlet İzmir’e gittiklerini anlatan Fellah, demin da Batman’da İzmirli öğrenciler ile ailelerini ağırladıklarını belirtti.

Çiftçi, “Üç aktarılma süren gezide tarihi Malabadi Köprüsü’nü gezdik, Hasankeyf’te bulunan tarihi mekanlar ve Hasankeyf Müzesi’ni gezdirdik. Antrparantez bölge turu ile mağaraları gezdirdik, dernekevi yemeklerimizi tattırdık. Misafirlerimizi yer dolgunca şekilde ağırladık. Projede emeği bulunan Sayın Bakanımız Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu’na teşekkürname ediyorum.” dedi.

Öğrencilerden Ecrin Mine Ceylan, Batman’da bu büyüklüğünde tarihi mekan olduğunu bilmediğini dile getirerek, “İyi ki de Batman’a gelmişim. Batmanlı arkadaşları dahi tanıdım. Hakeza benzeri proje uyguladıkları üzere Sayın Bakanımıza çokça teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Poyraz Yücesoy ise Batman’ı çok sevdiğini anlatım etti.

Velilerden Yücel Yücesoy, kentin tarihi ve yöresel zenginliklerini aşinalık fırsatı bulduklarını aktararak, misafirperverlikleri için Batmanlılara teşekkür etti.

Aynur Ceylan birlikte kente ilk kez geldiğini ve duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin bitmeme etmesini istediklerini belirtti.

Ahu, “Yemekleri çok kusursuz bulduk. Batman’ı de gezdik. Batman çok evire çevire bire bir kent.” ifadelerini kullandı.

Share: