İznik Gölü’ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı

TARIM ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Umumi Müdürlüğü’nce Bursa’de İznik Gölü’ne 1 milyon 43 bin sazan çocuk akarsu salındı. Bursa’üstelik bu sene içinde 45 göl ile gölete toplanmış 2 milyon 500 bin sazan yavrusu mevdu oldu.

Ekincilik ve Orman Bakanlığı’nın, Göl ve Göletleri Balıklandırma Projesi kapsamında Bursa’da, İznik Gölü’ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı. Edirne İpsala Akarsu Ürünleri Araştırma İstasyonu’nda TIR’a yüklenerek getirilen sazan yavrular, İznik Gölü Orhangazi Yeniköy Şeş sahilinde, Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Muavini Mehmet Akif Şenyürek, Orhangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Çınar, Orhangazi Kültür Odası Başkanı Hasan Cevizlidere’nin katılımıyla göle salındı. Mehmet Akif Şenyürek, Bursa’bile bu yıl rekor sayıda balığın su ile buluştuğunu söyledi.

45 GÖL VE GÖLETE 2 MİLYON 500 BİN ÇOCUK BALIK İl Müdürü Şenyürek, Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında İznik Gölü’ne bıraktıkları 1 milyon 43 bin sazan yavrusu ile Bursa’da 2022 yılında 45 göl ve gölete salınan bala balık sayısının 2 milyon 500 bine ulaştığını açıkladı. Bursa’nın 115 kilometre bahir sahili bulunan site olduğuna özen calip Şenyürek, “Sonuç 5 yıla baktığımızda 3 milyon 400 bin balığı suyla buluşturmuşken bu sene az buçuk daha çok sayıda balığı göl ve göletlerimizde suyla buluşturduk. Bakanlığımızın talimatıyla akarsu ürünlerinin artması için çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde bunun dışında 12 kültür ala yetiştiriciliği, 2 sazan, 1 yayın ve 4 devam da midye üretimi fail işletmemiz mevcut. Hele ihracata müteveccih Mudanya, Karacabey ve Gemlik’te bazı projelerle strateji faaliyetleri yürütüyoruz” dedi.

Şenyürek, 129 ruhsatlı balıkçı gemisinin bulunduğu İznik Gölü’nde, 4 avlak sahası ve 5 Su Ürünleri Avcılık Kooperatifi olduğunu birlikte söyledi.



Share: