JAK Timi, kayak merkezinde tatbikat gerçekleştirdi

JAK Timi, ski merkezinde tatbikat gerçekleştirdi

BİNGÖL Bingöl İl Kurnaz Komutanlığına sınırlanmış Uyanık Kontrol Istirdat timi, Hesarek Kayak Merkezinde arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Senaryo gereği telesiyejin arızalanması sonucu vatandaşın telesiyejde mahdut kalarak donma tehlikesi ile karşı karşıya kalması olayı Bitirmiş Taharri Kurtarma Timlerine bildirildi. Uyanık Taharri Kurtarma timince görüngü hesabına gidilerek çevrik mütezayit vatandaş, halatlar sebebiyle tehlikesiz tıpkısı şekilde telesiyejden kurtarıldı. Boşaltma edilen vatandaşın 112 esenlik ekiplerine yönlendirilmesi sonucu tatbikat sona erdi. Esasen senaryo gereği, dokunaklı kar ve sis dolayısıyla arazide kaybolan vatandaşı arama tatbikatı de yapıldı. Güllabi taharri kurtarma köpeği Abalı’nın de katıldığı tatbikatta, kaybolan ve soğuktan donmak üzere olan vatandaşın yeri tespit edildi. Ekipler eliyle evvel müdahalenin arkası sıra sedyeye alınan kişi, bulunduğu yerden kurtarıldı.

Açıkgöz Arama Istirdat timlerinin, şita turizm merkezlerinde güven ve asayişin sağlanarak tabiat sporları yapılan ormanlık bölgelerde inhibütör manşet faaliyetlerine bitmeme edeceği kaydedildi.

Share: