Japonya’daki Türk işadamından Bartın’daki başat afetinde engel görenlere bindi

Japonya’de güçlü ve bu ülkede yatırımları mevcut aksiyon insanı Garaz Enşici Bartın’birlikte otizmli ve sakat gençlere yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü Belirtik Musahabe Evi ile selde engel gören ailelere maddesel yardımda bulundu. Enşici ve ailesi Bartın’birlikte yaşanan sel felaketinde kötülük gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere nakdi yardımda dahi bulundu.

Bartın’daki ziyaretleri çerçevesinde Gölbucağı Mahallesinde Bartın Belediyesince restore edildikten sonra Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Terbiye Dayanışma Spor Kulübü Derneği’ne (BOEDDER SK) tahsis edilen, otizmli ve özürlü gençlere müteveccih faaliyetlerin yürütüldüğü Küşade Musahabe Evindeki çalışmaları inceleyici iş insanı Misyon Enşici sanat evinin faaliyetlerinde kullanılmak üzere maddesel yardımda bulundu.

Eşi ve çocuğu ile birlikte Yalınlık Konferans Evini mülakat fail ve burada Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Bilimi Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı Berna Şengün yoluyla karşılanan aksiyon insanı Enşici engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı ve özürlü bireylerin hayata katılımlarına müteveccih Japonya ve Türkiye’de yürütülen icraat hakkında vukuf alışverişinde bulundular.

Bartın Otizmli ve Engelliler Bindi Yetişek Tesanüt Spor Kulübü Derneği yoluyla Ayan Müzakere Evinde gerçekleştirilen çalışmaların haddinden fazla nadir olduğunu söyleyen Enşici, “Hepimiz birer özürlü adayıyız. Kimsenin ayrımsız saniye sonrasının garantisi yok. Hepimiz tıpkısı olmadıktan bilahare engellilerimizin dertleri ve sıkıntıları bitmez. Hepimiz tıpkısı olacağız. Bu Berrak Musahabe Evinde engelli kardeşlerimiz üzere haddinden fazla iyicene icraat yürütülmekte ve bizde bu çalışmalara banal aynı yardım arz etmek istedik. Desteğimizi belirtmek istedik” şeklinde konuştu.

Daha sonra Enşici ailesi ile birlikte Bartın Belediye Başkanı Cemal Akış’ın makamında ülfet etti. Enşici, Bartın’bile yaşanan yeğin afeti sonrasında evleri ve eşyaları engel gören ailelere ulaştırılmak amacıyla nakdi yardımı Bartın Şehremini Cemal Atak’a teslim etti. Başkan Atak duyarlılığından çevre Enşici ve ailesine teşekkür ederek nakdi yardımın selde zarar gören ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını belirtti.

Ziyarette Komutan Akın marifetiyle Enşici ve ailesine Bartın’bile üretilen el işi mahsulat hediye edildi. – BARTIN



Share: