Japonya’daki Türk işadamından Bartın’daki başat afetinde kötülük görenlere destek

Japonya’bile canlı ve bu ülkede yatırımları bulunan hisse senedi insanı Kasıt Enşici Bartın’birlikte otizmli ve mânialı gençlere yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü Kemiksiz Danışma Evi ile selde kötülük gören ailelere maddesel yardımda bulundu. Enşici ve ailesi Bartın’de yaşanan sel felaketinde engel gören vatandaşlara ulaştırılmak için nakdi yardımda bile bulundu.

Bartın’daki ziyaretleri çerçevesinde Gölbucağı Mahallesinde Bartın Belediyesince restore edildikten sonraları Bartın Otizmli ve Engelliler Bindi Eğitim Bilimi Dayanışma Spor Kulübü Derneği’ne (BOEDDER SK) tahsis edilen, otizmli ve engelli gençlere yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü Engelsiz Musahabe Evindeki çalışmaları inceleyen iş insanı Kasıt Enşici tekellüm evinin faaliyetlerinde kullanılmak için maddesel yardımda bulundu.

Eşi ve çocuğu ile birlikte Küşade Tekellüm Evini görüşme eden ve burada Bartın Otizmli ve Engelliler Bindi Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı Berna Şengün eliyle karşılanan aksiyon insanı Enşici engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı ve mânialı bireylerin hayata katılımlarına yönelik Japonya ve Türkiye’de ölçülü icraat için vukuf alışverişinde bulundular.

Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim El Birliği Spor Kulübü Derneği aracılığıyla Belirtik Sanat Evinde gerçekleştirilen çalışmaların çokça eşsiz olduğunu söyleyen Enşici, “Hepimiz birer mânialı adayıyız. Kimsenin ayrımsız saniye sonrasının garantisi namevcut. Hepimiz tıpkısı olmadıktan sonra engellilerimizin dertleri ve sıkıntıları bitmez. Hepimiz tıpkısı olacağız. Bu Belirtik Görüşme Evinde özürlü kardeşlerimiz üzere çok güzelce icraat yürütülmekte ve bizde bu çalışmalara küçük tıpkı yardım arz etmek istedik. Desteğimizi izah etmek istedik” şeklinde konuştu.

Daha sonraları Enşici ailesi ile alay malay Bartın Şehremini Cemal Atak’ın makamında mülakat etti. Enşici, Bartın’dahi yaşanan hâkim afeti sonrasında evleri ve eşyaları uymazlık gören ailelere ulaştırılmak amacıyla nakdi yardımı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teyit etti. Komutan Akış duyarlılığından muhit Enşici ve ailesine teşekkürname ederek nakdi yardımın selde beis gören ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını belirtti.

Ziyarette Başbuğ Akın vasıtasıyla Enşici ve ailesine Bartın’birlikte üretilen işleme mahsulat ihsan edildi. – BARTIN

Share: