Kadın ve ailesi bıçaklı saldırıda yaralandı, saldırgan kayınço serbest bırakıldı

Batman’da eşi marifetiyle ruh bilimsel çabukluk gören ve metrukiyet aşamasındaki eşinin kardeşi vasıtasıyla bıçaklı saldırıya uğrayan Mizgin C., saldırganın başıboş bırakılmasına aksülamel gösterdi.

Boşanma aşamasındaki eşi İsmail Ü.’den ruh bilimsel çabukluk gördüğü üzere hayatına akıbet vermeye müteharrik 25 yaşındaki Mizgin C., hastaneden taburcu edildiği 30 Nisan’da saldırıya uğradı. Batman kent merkezinde Diyarbakır Caddesi Dört Yol Kavşağı’nda eşi ve kayınçosu aracılığıyla bıçaklı saldırıya maruz artan, sıhhatli kolundan yaralanan Mizgin C.’nin annesi, babası ve amcaoğlu ise ölümcül darbeler aldı. O anlar düzenlilik kameralarına yansıdı.

4 kişiyi bıçaklayan şahsın elini kolunu sallayarak dışarda dolaştığını belirten Mizgin C., “Yaşadığım bıçaklı geveze öncesi eşimden 4 yıldır ruhsal çabukluk görüyordum. Sürekli hakaretlere maruz kaldım. Eşimle tartıştım reçete alıp intihar ettim. 2 bölüm süresince gösterişli bakımda kaldım. Hastane çıkışı kayınçom babamı arayarak gel kızını desise dedi. Ben gitmek istemedim oğlumun yanına gitmek istiyorum dedim. Bana hakaretler etti ve cebren taksiye bindirdi ve ailemi arayıp Batman site merkezinde bulunan dört yola çağırıp ‘gelip kızınızı alın’ dedi. Ailem verilen adrese geldi. Ama olayın büyüyeceğini, bıçaklanacaklarını bilmiyorlardı. Planlı ayrımsız şekilde eşimin kardeşi Maşallah Ü. orda kendini sakladı. Eşim ve babam tartışmaya başlıyor. Maşallah Ü., saklandığı yerden çıkıp doğrudan babamı bıçaklıyor. Babama ikinci tıpkısı çarpış vurmaya çalışırken ego araya girdim bıçak darbelerine köle maruz kaldım. Kolumda 3 bıçak yarası var. Aldığım bıçak darbeleri sinir damarlarımı kesti ve artık eskisi kabilinden kolumu kullanamayacağım. Maşallah Ü., 2 kamer 5 aktarılma mapushane yatıp dışarı çıktı. Nasıl bire bir âdemiyet 4 kişiyi bıçaklayan adamı 2 ay hapisle cezalandırılıyor. Bu kadar kolay mı? Devletimizin adaletine güveniyorum. Devletimiz, müstelzim cezayı Maşallah Ü., İdris Ü. ve İsmail Ü.’ye vermesini istiyorum. Elan ne kadar kadınların beyin dökülecek, nereye kadar kadınları öldürecekler. Adalet yerini bulsun. Ben bir anneyim aynı annenin aynı babanın evladıyım. 3 aydır evladımın hasreti ile yanıp tutuşuyorum. Türe kaskatı adamı başıboş bırakıyor. 4 kişiyi bıçaklayan âdem elini kolu sallayarak dışarda dolaşıyor” dedi.

Mizgin C.’nin avukatı Mehmetşah Hayır ise “İddianame havadan hazır değilken halen ayrımsız sonuç alınmazken delilerin tüm toplanmamışken, hastanenin kati raporları daha çıkmamışken Maşallah Ü.’nün mahkemece erkin bırakılmasını esasta çokta uygun bulmuyoruz. Maşallah Ü.’nün boşaltma edilmemesinin daha makul olduğunu düşünüyoruz. Benzeri zamanda mahkemenin vermiş olduğu Maşallah Ü. ile ilişkin bile bile cerh suçunu kavisli olduğunu düşünüyoruz. Kesten yaralama suçu değil, “eş öldürmeye yönelik teşebbüsten” yargılanmasını düşünüyoruz. Çünkü kullandığı bıçak 13 santim büyüklüğünde. 5 kişinin yaralanmasına etmen olduğu amacıyla bu adamın, kayırıcı öldürmeye teşebbüsten tutuklanma gerektiğini ve katiyen boşaltma edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda lazım girişimlerimizi yaptık. Mizgin C.’nin avukatı namına gerekse Batman İnsan Hakları Derneğinin ve gerekse baromuzun avrat haklarımızın yapmış olduğu çalışmalarla itiraz dilekçelerimizi sunduk. Maşallah Ü’nün tutuklanması üzere mukteza çalışmaları yapıyoruz. Dilekçelerimizi sıkça vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. – BATMAN

Share: