Kadına müteveccih şiddete ‘dur’ buyurmak amacıyla yürüdüler

Çankırı’dahi yüzlerce yurttaş, kadına müteveccih şiddetin önlenmesi konusunda farkındalık düşünmek için açtıkları pankartlarla yürüdü.

Çankırı’dahi, Kadına Müteveccih Şiddete Alın Arsıulusal Savaşım Günü’nde farkındalık tasarlamak için yol yapıldı. İl merkezinde düzenlenen yürüyüşte kadınlar açtıkları, ‘kadına takat insanlığa ihanettir’ yazılmış pankartla caddelerde bilgisiz farkındalık oluşturdu. Yürüyüşe Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, İl Inanma Müdürü Yılmayan Delen, Uyanık Komutanı Miralay Yusuf Mutlu Canlı, Cumhuriyet Altını Savcısı Oğuz Şükrü Ener daire ve hava amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, maharetli, sarıklı, mektepli ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün arkası sıra, vatandaşlar Ahmet Yesevi Camii bahçesinde kurulan stantlarda bilgilendirildi.

Yürüyüşün ardından mütekellim Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Tabii özünde momentum amma özelinde kadına yönelik yol sunu kebir ruzname maddelerimizden birisi. Maatteessüf az buçuk geçmiş arkadaşlarımızın de söylediği kabilinden akıbet yıllarda bu konuda on paralık istemediğimiz, çekmek istemediğimiz aynı artışı görmekteyiz. Fakat ilkin Ev, Içtimai Hizmetler İl Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız başlamak üzere bütün çalım ve kuruluşlarımızla şiddetin ortaya çıkmaması amacıyla engelleyici hususlar tartışıyor, görüşüyor. Sonrasında de tıpkı gösteri planı şeklinde ilimizde aplikasyon gayreti içerisinde oluyoruz. Elbette istemediğimiz aynı şekilde güç ortaya çıkarsa birlikte yeniden emniyetimiz, jandarmamız adliyemiz, baromuz aracılığıyla gereken hem türel desteğin sağlanması hem de gayret mağduru reşit olan bireylere, müstelzim desteğin, gereken korumanın verilmesi hizmetlerimiz bitmeme etmekte. Ama dediğim gibi mahir adına benim şahsımda ve bu arada mücahede arkadaşlarımla bu arada gördüğüm anne külfet, gerçekli kim bu şiddetin ortaya çıkmadan engellenmesi. Dediğim kadar umum paydaşlarımızla bu arada inşallah ilimiz genelinde yeni vakaların ortaya çıkmaması üzere elimizden gelen kamu desteği ve çabayı göstermeye bitmeme edeceğiz” dedi. – ÇANKIRI

Share: