Kadirlili Balıkçı: “1 Modül Balık Düzlük Müşterimiz Oluyor. 1 Balık Alıp Çocuklarıyla Bölüşüp Yiyordur”

SENET DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 10 yıldır balıkçılık işleyen Mualla Karşılık, kilosu 100-120 teklik olan balıklara temenni olmayınca 20 lira balıkları satmaya başladı. Cevap, “Sabık hafta 100-120 liraya balık vardı. Koca diyor ‘1 kesim ver cömert’. 1 devam, biricik 1 tane bire bir balık filhakika tutuyor 60 lira, 70 lira. Onu artık çoruyla çocuğuyla bölüşerek yiyordur, ne yapsın? Bekliyoruz vatandaşları çıktı bakacağız, deneyeceğiz az buçuk da hakeza deneyeceğiz” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 10 yıldır cihet pazarlarında balık satan Şanlı Yanıt, kilosunu 100-120 liraya sattığı balığa istek olmaması üzerine balıkların çöpe gitmemesi için kilosu 20 lira olan balıkları satmaya başladı. Vatandaşın fiyatı efdal olan balığı almadığını belirten Yanıt, şöyle konuştu:

“ALAMIYORLAR, BAKIYORLAR, FİYATI SORAN GİDİYOR”

“10 senedir balık işi yapıyorum. Bu haftalarda balık kırık gidiyor. Asıl getiriyorum 15 kök, 20 asıl balık getiriyorum herkesin bulabileceği ama gitmiyor, elimizde kalıyor bu nöbet atıyoruz çöpe. Hangi yaptım bu el akıllıca balıklardan getirdim kilosu 20 liraya, 40 liraya. Yeniden var 15-20 çeşit balık ama hep akıllıca balıklardan, tutup de 100 lira, 150 teklik balık getiremedik, neden? Düz yok, satan yok. Umum tanısın çıktı pazarda akla yatkın balık. Alamıyor, bakıyorlar fiyatı soran gidiyor, soran gidiyor. Bağımlı tığ bile soran gitmesin yurttaş tıpkı balık yesin diyerek akla yatkın balıklardan getirdik. Bunlar şiddetli mü değil, takkadak piyasaya sürmediğimiz, çoğunluk kullanmadığımız balıkları daha çok süreceğiz yapacak tıpkı husus yok.

“1 BALIK ALAN MÜŞTERİLERİMİZ OLUYOR”

Demin kayırıcı kilosu 100 liralık balığı 3 kilogram alamıyor tabi, ya kusurlu kilogram istiyor evet 1 kilo istiyor. Ama demin kilosu 20 liralık balığı koca dirimsel der kim ahi 5 kilo ver, çoruyla çocuğuyla şen benzeri şekilde meydan. Geçen hafta 100-120 liraya balık vardı. Kayırıcı diyor ‘1 parça ver ahi’. 1 şerha, yegâne 1 pare ayrımsız balık filhakika tutuyor 60 lira, 70 teklik. Onu imdi çoruyla çocuğuyla bölüşerek yiyordur, ne yapsın? Bekliyoruz vatandaşları çıktı bakacağız, deneyeceğiz az buçuk de hakeza deneyeceğiz.”

Share: