Kahramanmaraş’ta depremi etkili sarıklı Mersin’de afetzede öğrencilere öğüt veriyor

MUSTAFA ÜNAL TEVAZULU/ALEYNA COŞKUN – Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana mevrut depremlerin peşi sıra ailesiyle Mersin Ağacı’e mevrut sarıklı, tıpkı acıları paylaştığı afetzede öğrencilerin eğitimlerinden et kafalı kalmaması amacıyla çalışma yapıyor.

Kahramanmaraş’ta özel tıpkısı lisede Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği fail 42 yaşındaki Misyon Yılmaz’ın evi, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde uymazlık gördü. Ailesini yanına kayran Yılmaz, daha geçmiş görev yaptığı Mersin Ağacı’e geldi.

Depremden etkilenen illerden mevrut öğrencilerin derslerinden kafasız kalmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Mersin Üniversitesi’nde başlatılan eğitimlerde görev almak amacıyla başvuran Yılmayan, burada ders vermeye başladı.

Tasavvur Yılmaz, AA muhabirine, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremi kırıcı şekilde hissettiklerini, afetin kendilerinde bıraktığı izleri bire bir zaman evvel almak amacıyla Mersin Ağacı’e gelmeye karar verdiklerini söyledi.

Mesleğine aylamak ve öğrencilere faydalı olmak istediğini tamlayan Yılmaz, “Fiilen kafamı toparlıyorum. İlk başta bocalıyorsunuz, bilahare anlıyorsunuz ki eğitim bilimi durmuyor. Öğrencilerin sınavları var. Torunlar amacıyla motive oluyorsunuz. Sendeledik ama düşmemek üzere hayata bitmeme ediyoruz.” dedi.

Yılmayan, çokça sevdiği mesleğini herhangi bir şartta fora etmek istediğini belirtti.

“Depremi temas etmek adına çocuklara hayatın bitmeme ettiğini anlattım”

Yaşanan süreçten depremzede öğrencilerin berenarı etkilendiğini anlatan Yılmaz, çocukların bu durumdan kurtulması amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Bu süreci öğrencilerle ilişki ve kardeşlik ortamında atlatacaklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

“Buradaki öğrencilerimin ilk başta bocaladığını gördüm. Yani ‘Biz neredeyiz, hangi oluyor?’ diye niteleyerek sorguluyorlar. ‘Sınıf, sarıklı, tahta var amma tığ neredeyiz?’ dişe düşündüklerini gözlerinde gördüm. Derse girdim, onlara hayatın, eğitim hayatının devam ettiğini anlattım. İlk zaman gelip derse başladım. Tahtayı doldurmaya başladım. Torunlar şaşkınlıkla beni izledi ama bir müddet sonradan bu duruma alıştılar.”

Hedef Yılmaz, öğrencilerin keyifle derslere devam ettiğini ve onlarla karı kabilinden olduklarını belirtti.

Depremzede öğrencilerin eğitimden ferasetsiz kalmadığını kaydeden Yılmaz, “Milli Terbiye Bakanlığı çocuklara cemaat daha çok. Çocuklara ‘Eğitiminiz devam ediyor, yeter kim siz isteyin, okullarınız var.’ dedi. Müfredat neyse onu anlatıyoruz. Buraya mevrut öğrencilerin eğitiminde hiçbir kaybolma yok. Başkaca 11. ve 12. sınıfları direkt üniversite sınavına hazırlıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Share: