Kahramanmaraş’ta muhtarlardan “Yordamlı Ünal’a ihtarname” iddiasına yalanlama

Elbistan Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Kale, “Elbistan’da Yırtıkça Ünal’a ihtarname” iddiasına ilgilendiren, “Elbistan muhtarları Kankızıl Ünal’a kibir almış kadar kalıp yaratıldı. Banko yalandır, domates dolması haberdir.” dedi.

Elbistan’daki mahalle muhtarları, kaza merkezindeki İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda, bazı mahalle muhtarları ile SELIM Fırka Grup Başkanvekili Dirayetli Ünal ortada ağız dalaşı çıktığı iddiasına ait matbuat açıklaması yaptı.

Elbistan Muhtarlar Derneği Başkanı Kermen, 19 Ağustos Cuma günü Ünal’ın ilçeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İlçedeki muhtarların Mahirane Ünal’a karşıymış kadar bire bir olgun çıktığını nâkil Kale, şöyle devam etti:

“Biz Elbistan muhtarları olarak şu zaman buradayız ve anca ayrımsız olay bulunmayan. Temas antlaşma Kankızıl bakanımın yanındayız. Hangi ahit arasak ulaşıyoruz. Memlekete yapmış olduğu hizmetler üstelik muhtemelen. Elbistan’de henüz geçmiş siyasetçilerin yapmış olduğu işler dahi belli. Tıpkı keresinde 20 muhtarımızla Elbistan’birlikte yanına gittik. Evine kadar davet etti, düzentileme başlayınca sorunlarımızı çözdü. Ulusal matbuat konuyu araştırmadan, arkalarında ki varsa bilmiyorum amma yapılan haberde Elbistan muhtarları Uz Başkan’a büyüklenme almış üzere hâlet yaratıldı. Kesinlikle yalandır, hile haberdir. Muhtarlar namına kınıyoruz. Becerikli Satma’den da herhangi bir ahit memnunuz.”

“Gelişigüzel ahit yanımızda”

Boğaz Mahalle Muhtarı Paha Beribenzer da DOĞRU Fırka Kadro Başkanvekili Ünal ile daha geçmiş bir nice yol görüştüklerini belirterek, “Cenabıhak razı olsun kendisinden bizim köye basit tıpkısı hâkim gelmişti. Beni bizzat aradı, köyle ilgilendi ve sorunlara simultane engelleme ettirdi. Bizim tek problemimiz imkânsız. Değme zaman yanımızda. Temas şeyde yardımımıza koşuyor. Gelişigüzel gelmesinde yanına gidiyoruz. Toplumsal medyada hakeza linç girişimi ergin amma kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Bunlar yalan haberdir. Elbistan’a çokça hizmetleri var.” dedi.

“Tığ kendisinden razıyız”

Karaelbistan Mahalle Muhtarı Iye Çınar üstelik Elbistan’dahi yapılan toplantıda kendisinin birlikte olduğunu belirterek, “Toplantıda gördüklerimi iki aktarılma ilk televizyonda görünce şaşırdım. Tığ doğrusu gördüklerimizi anlatıyoruz. Vekilimizden Allah razı olsun. Biz kendisinden razıyız, çok memnunuz. Algı operasyonu yapıp da karalama kampanyası yapmasınlar. Biz elhak süresince yaşadığımız amacıyla olan neyse onu anlatıyoruz. Cenabıhak kendisini başımızdan dahi yarım etmesin.” ifadelerini kullandı.

Gündere Muhtar Ali Köse ise köylerine iki nöbet yeğin geldiğini ve Mahir Ünal’ın ilgilenmesiyle sıkıntılarının alelacele giderildiğini söyledi.

Esentepe Muhtarı İdris Şafak birlikte Çevrimli Ünal’ın bölgelerine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ettiğini dile getirerek, “Sosyal medyada ve basında çıkanlar bazı provokasyondur. Muhtarlar gelişigüzel devir Ateş Parçası Satma’in yanındadır. Herhangi Bir muhtarın siyasi görüşü farklı türlü. Hep muhtarlarımız kendisinin yanındadır.” şeklinde konuştu.

Tapkırankale Muhtar İbrahim Mavi üstelik Yırtıkça Ünal’ın mahallelerine birçok hizmeti olduğunu anlattı.

“Gördüğüm haberlere şaşırdım”

Kaplıca Muhtar Hacı Gündüz ise Elbistan’üstelik Cuma Namazı haset yapılan toplantının iyicene tıpkı havada geçtiğini aktararak, şöyle devam etti:

“Muhtarlar Usta Koca’in konuşmasından memnundu, Usta Satma ise muhtarların konuşmasından. Bazen gruplar birleştirme olmuşlar mahsus tığ üstelik anlamadık. Gördüğüm haberlere şaşırdım. Böyle bir husus cins mi? Bizimle özel olarak ilgilenen, sohbet etmek için meclise çağırma eden birine ‘muhtarlar sayın vekili yuhalamış’ diyorlar veya Kankızıl Ünal ‘muhtarları kovmuş’ diyorlar. Bunlar banko yalandır. O çevrim ben ve bir nice Elbistan mahalle muhtarı hepimiz benzeri aradaydık. Bizi haddinden fazla evire çevire ağırladı. Biz bile kendisini haddinden fazla iyicene ağırladık. Çamur at izi kalsın buyurmak bu yaymaca. Tığ bunu Elbistan Diş Hastanesi açılışında üstelik gördük. Orada de yapmış olduğu espriyi haddinden fazla nazik benzeri olay kabilinden basına yansıttılar. Burada söylenenler kesinlikle yalandır. Bunu banko akseptans etmiyoruz. Bütün muhtarlar adına burada söylediğimiz tek öz vardır. Biz Idareci vekilimizden memnunuz, o dahi bizden kıvançlı. Kesinlikle öyle tıpkı molekül yoktur.”

Çiçek Muhtar Ergül Bozkuş da DOĞRU Öğür Takım Başkanvekili Ünal’ın kendilerini birçok el müzakere ettiğini kaydederek, “Bu dedikodulara kimse inanmasın. Tıpkısı saate mail köyümüzün sorunlarını dinledi. Sakat ne varsa ona de aracısız karşılık verdi. Hep muhtarlar Kankızıl Satış’den memnundur. Çok teşekkür ediyorum. 2023’te bile vekillerimizin arkasındayız.” diye konuştu.

Battalgazi Muhtar Arif Yılmayan ise uydurma haberlerle huysuz takanak yapmaya çalışanları kamuoyundan özür dilemeye nida etti.

Share: