Kahvehanede oyunu yasakladı, gelirini depremzedeler amacıyla bağışlayacak

Kahvehanede oyunu yasakladı, gelirini depremzedeler üzere bağışlayacak

DÜZCE – Düzce’üstelik kahvehane işletmecisi Mevlüt Sivrioğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler cihetiyle dükkanında oyun oynamayı yasakladı. Kampanya dahi başlatan Sivrioğlu, vatandaşların desteğiyle 2 günlük gelirini depremzedeler amacıyla bağışlayacak.

Cumhuriyet Altını Mahallesi’nde kahvehane işleten Mevlüt Sivrioğlu, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından işletmesinde oyun oynamayı yasakladı. Benzeri zamanda Sivrioğlu, dükkanının 2 günce gelirini depremzedeler için affetme kararı aldı. Esnafın duyar hareketine vatandaşlar bile bindi verdi.

“Çok üzüldük”

Sivrioğlu’nun kampanyasına destek veren Yılmaz Tarih, “Arkadaşımız adamakıllı bire bir kampanya başlattı. Düzce’dahi bizler da deprem yaşadık. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremi bizler yaşamış gibiyiz. Çok üzüldük. Şu anda konuşurken da ağlayasım geliyor. 24 saat nöbetteyiz. Icabında zelzele bölgesine bile gideriz ama tığ burada himmet yürütüyoruz. Arkadaşımızın bu çalışmasına bindi veriyoruz. Bizim üstelik çiğ köfte dükkanımız var, biz de 2 gün tüm gelirlerimizi bu depremzedelere bağışlayacağız” dedi.

“Acımız çokça iri”

Depremin ardından vatandaşlarla alay malay tek kalpgâh olan Mevlüt Sivrioğlu, “İşletmemizdeki yekpare oyunları tağyir ettik, müşterilerimize kazancımızın yer sarsıntısı bölgesine gideceğini duyurduk. Hassas davranıp, bindi veren vatandaşlarımız oldu. Ego cümle esnaf ağabeylerimi desteğe bekliyorum. Acımız çokça nazik. Burada alay olmasın diye oyunları tahrip ettik. Biz depremi yaşadığımız, bildiğimiz amacıyla onları çok iyi anlıyoruz. Acımız bunun için çokça şişman. Seçkin öz bizim üzere servet değil, âdemiyet haddinden fazla kebir. Oradaki insanların ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Share: