Kalabalık Valisi Tuncay Sonel gözleri sınırlı ayak topu oynadı

Cıvıl Cıvıl Valisi Tuncay Sonel ve beraberindekiler, Ordu spor Rüyet Engelliler Ayak Topu Takımı ile gözlerini kapatarak futbol oynadı.

Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında, Spor Kaba Et Altınordu Spor Kompleksi B1 ayak topu sahasında müşahede engelliler ayak topu müsabakası düzenlendi.

Protokol mensuplarının gözlerini bağlayarak görmez sporcularla yaptığı karşılaşma, 2-2 berabere tamamlandı.

Vali Tuncay Sonel, özel tıpkısı günde görme engelli sporcularla benzeri arada olduklarını, etkinliğin dahi keyifli geçtiğini söyledi.

Yılın belli başlı ahit ve haftalarında değil, fırsat buldukça engeli olan vatandaşların baştan sona beraberinde olduklarını vurgulayan Sonel, “Devletimizin şefkatini, sıcaklığını onlara gelişigüzel dolaşma göstermeye çalışıyoruz.” dedi.

Sonel, Toyluk ve Spor Bakanlığı’nın, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 19 ilçeye tahammülfersa asar yaptığını vurgulayarak, “Spor kompleksimizin bulunduğu bölgeye mümasil tıpkısı gelecekte 4 yahut 5 bin yabanlık spor salonu yapılacak. Şu dakika içerisinde bulunduğumuz B1 ayak topu sahamız bile Cahillik ve Spor Bakanlığımızın şehrimize kazandırdığı pir ayrımsız yapılış. Bu tesislerin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlerden Cenabıhak razı olsun.” diyerek konuştu.

CHP Kargaşa Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise toplumun çok balaban benzeri gerçeği ve parçası olan engelliler üzere spor, mücahede ve sosyal hayat başlamak amacıyla herhangi bir tarafta yıldızlı bir yaşamı desteklediklerini tabir etti.

Böyle bir tesisin Ordu’üstelik olmasının birlikte kendileri amacıyla büyük nasip olduğunun altını çizen Adıgüzel, “Herhalde Türkiye’deki 7 tesisten birisi ve genişlik iyisi kabil. Onlara haddinden fazla henüz ilavesi müstahak. Biz onların başarılarıyla çekicilik duyuyoruz, başarılarının henüz bile artmasını diliyoruz.” dedi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Devlet Tezcan, SELIM Parti İl Başkanı Halit Tomakin, CHP İl Başkanı Atilla Delicesine, Büyükşehir Belediyesi Umumi Sekreteri Sait İnan, Toyluk ve Spor İl Müdürü Mustafa Zihayat, Orduspor Rüyet Engelliler Kulübü Başkanı Vedat Çetince ile başka ilgililer katıldı.

Share: