Kaleşnikof piyade tüfeği ve tabanca ele geçirildi

Muğla İl Kurnaz Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, C.Ş., F.E.A. ve İ.F. isimli şahısların ellerinde kâin piyon tüfeği, tabanca ve fişekleri kıymak azrail arayışı zarfında oldukları bilgisinin alınması üstüne İstihbarat Yazıhane Müdürlüğü ve Dalaman İlçe Bitirmiş Komutanlığı ekiplerince 12 Karı 2023 günü şüphelilerin yakalanması için Kapıkargın Mahallesi Sarsala Dip mevkiinde operasyon icra edilmiştir.

Yapılan operasyon sonucu; bire bir adet seyyah dipçikli AK-47 Kaleşnikof yaya tüfeği, Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 20 sayı 7.62 mm çapında fişek, 2 skor 9 mm tabanca, 2 sayı tabanca şarjörü ele geçirildi. Operasyonda C.Ş., F.E.A. ve İ.F. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Operasyon sonrası şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada ise 2 nüsha pietro baretta gardane tabanca ve şarjörü, 9 mm tabanca, 2 sayı 9 mm tabanca şarjörü, kurusıkı tabanca, kasatura bıçak, 10 sayı 9 mm çapında tabanca fişeği, ruhsatsız av tüfeği, 19 skor 12 calibre av tüfeği fişeği, 118 adet kurşun, Concorde ayraç av tüfeği ve 8 nüsha av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Olay ile ilgili adli işlemlere başlandığı açıklandı. – MUĞLA

Share: