Kanseri yenen milli sporcunun hayatında “pes gitmek” bulunmayan

Karaman’üstelik ateş parçası Bayram Ayı Çelik, 12 yaşında yakalandığı mızrap kanserini yendikten sonra beden terbiyesi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı oturarak voleybolda milli takıma yükselmenin gururunu yaşıyor.

Sol bacağında 2015’te ağrı ve şişlik oluşması üstüne hastaneye giden Çelik’e, yapılan tetkikler sonucu mızrap kanseri teşhisi konuldu.

Selçuk Üniversitesi Tababet Fakültesi Hastanesinde kemoterapi almaya başlayan Polat, hastalığı nedeniyle diz kapağıyla birlikte bacağının kayırıcı kaslarını bile kaybetti. Çelik, çocuk onkoloji servisinde ayrımsız yıl süresince gördüğü metanetli otama ile hastalığı yendi.

Karaman Anadolu Lisesi son dershane öğrencisi Polat, öğretmeninin yönlendirmesiyle ilgilenmeye başladığı oturarak voleybolda sükse yakaladı.

Milli mızıka formasını terletmenin gururunu kıpırdak Polat, azmi ve çalışkanlığıyla herkese eş oluyor.

“Kanseri yenebilmek için tek pes etmedim”

Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki Polat, AA muhabirine, milli takımdaki önceki kampı olduğunu, çokça nazik deneme kazandığını söyledi.

Günde çift alıştırma yaparak müsabakalara hazırlandıklarını anlatan Polat, “Antrenmanlarımız çokça gür geçiyor. Şampiyonalarda çok gür dereceler elde edeceğimize inanıyoruz. Önümüzde tıpkısı Avrupa Şampiyonası var. Orada inşallah dereceye dercetmek istiyoruz.” dedi.

Polat, kansere yakalandığında yaşının pespaye olduğunu, ailesinin geçmiş ilkin hastalığını kendisine söylemediğini belirtti. Kanserin da hangi olduğunu bilmediğini dile getiren Polat, şöyle konuştu:

“Belli Başlı zamanlarda ilaçlar almaya başladım. Bunlar saçlarımı ve kaşlarımı döktü. İlaçları içtikten sonra aşındırmak yiyemiyordum, akarsu içemiyordum. Durumum daha üstelik kötüye gitti, ağırbaşlı hizmet süreci geçirdim. Üç aktarılma ağırbaşlı bakım sürecinin ardından seçme özdek imdi benim amacıyla bambaşkaydı. Hayatım altüst olmuştu. Çok pres benzeri sürecin beni beklediğini anladım. Yanımda mütezayit bir nice bala hayatını kaybetti. Ben kanseri yenebilmek için on paralık pes etmedim ve çok direndim. Üç ameliyatın arkası sıra diz kapağımı aldılar, ailemin da desteğiyle kanseri yendim. Uçan Top oynayarak da hayata döndüm.”

“Milli takımda kalıcı tevessül etmek istiyorum”

Hastalığı yendikten sonradan kendisi amacıyla yeni aynı sürecin başladığını belirten Çelik, şunları söyledi:

“Gerçekten kendimi çok ateş parçası hissediyordum. Kanseri yenmek, hiç macerasız benzeri husus değil. Yaşımdan haddinden fazla haddinden fazla olgun hissediyordum. Zat gücümün hangi denli balaban olduğunu hissettim. Bu süreçte evde eğitim bilimi aldım. Ardından normal ekol hayatıma bitmeme ettim. beden eğitimi öğretmenim beni oturarak uçan top sporuna yönlendirdi, kendimi geliştirdim. Şu anda milli takımdayım, bu bana çokça büyük çekicilik veriyor. Milli takımda mihman tutmak istiyorum”

Milli Bando Başantrenörü Sevinçli Muhabbet ise milli sporcu Bayram Ayı Çelik’in sıcak kanlı, canlı ve çok kudretli bire bir sportmen olduğunu belirtti.



Share: