Kapadokya’da etkin rehberler Soğanlı Vadisi’ni gezdi

Kayseri Valiliği ile Nevşehir Gezici Rehberleri Odası vasıtasıyla Kapadokya bölgesinde çalışan rehberlere müteveccih Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi’ne seyahat düzenlendi.

Grupta yer kayran 150 kanıt ve 47 turizmci, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Avla Kanyonu’nda kısaca 4 kilometrelik parkurda 2,5 saatlik yol gerçekleştirdi.

Çiçek, yürüyüşün arkası sıra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soğanlı Vadisi’nde son zamanlarda turizm atağı başlatıldığını söyledi.

Soğanlı Vadisi’ni Kapadokya’nın girişi yerine nitelendirdiklerini vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

“Soğanlı Vadisi Kapadokya’daki kocaman 3 bölgeden birisi. Balon uçuşlarının başlamasıyla ve Kapadokya’daki volta firmalarının burayı birlikte çekmek istemeleriyle aheste debi başladı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile buraya sakil envestisman yapıyoruz. Kapadokya’nın bu hale gelmesinde yer nazik etkenlerden birisi olan rehberlere burayı öncelemek ve destinasyonları içerisine almaları için bölgeyi gezdirdik. Biz Ürgüp’ün bir anda yanında, Kayseri’nin göz bebeği Kapadokya’nın giriş kapısı olan Soğanlı Vadisi’ni önümüzdeki baharda alelacayip soldurmak istiyoruz. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz.”

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Itibar ise Kapadokya bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen bir nice düz bulunduğunu belirtti.

Bunlardan birinin üstelik Soğanlı Vadisi olduğunun altını çizen Itibar, “Elimizdeki destinasyon sayılarını çoğaltmak ve konaklama yerlerini çeşitlendirmek istiyoruz. Bunun için üstelik farklı arayışlar içine girdik. Soğanlı Vadisi bile beklenti veren ayrımsız toprak. Burada butik otelcilikle müntesip icraat dahi sürüyor.” diye konuştu.

“Türe ettiği bozuk değerine kavuşacak”

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Teyfik Layemut birlikte balon uçuşlarının bölgenin hareketlenmesine çokça nazik yardım sağladığını dile getirdi.

Yürüyüş turizminin Türkiye’üstelik ivme kazandığını anlatan Layemut, “Soğanlı Vadisi, doğruluk ettiği çarkıt değerine kavuşacak. Bu kanyon bence Türkiye’de tutum yapılması müstelzim yerlerden bire bir tanesi. Soğanlı, Kapadokya ve Erciyes’i birleştirerek eke aynı destinasyon ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgede 45 yıldır kılavuzluk işleyen Aslan Özcan bile “Buraya gelen turistler kayaç kiliseler ve katıksız oluşumları haddinden fazla şen görebilir. Turizmde almaşık alanlara yönelim gerekiyor. Sonuç dönemlerde günü bağlanak turizm yükselişte. Bu yüzden bölgede çokluk oluşuyor. Bu suret yerleri keşfedip insanlara tanıtabilirsek alanlarımızı genişletmiş ve insanların kalma süresini uzatmış olacağız.” dedi.

Share: