Kapik ve pisik zehirlenmeleri hayvanseverleri ayaklandırdı

Kapik ve kedi zehirlenmeleri hayvanseverleri ayaklandırdı

Son 10 aktarılma zarfında 30’a andıran köpek ve kedinin zehirlenerek telef olduğunu müstakbel süren hayvanseverler, yetkilerden arkalama dilek etti

Zehirli tarımsal madde tespit edilen 2 parkın kapatılmasının peşi sıra eksantrik parklarda bile zehirlenme vakaların yaşanması, hayvanseverlerin tepkisine misil açtı

Ara Sıra köpeklerin zehirlenme sonrası can çekiştiği anlar cep telefonu ve düzenlilik kameralarına yansıdı

ANTALYA – Antalya’de serencam 10 gün içerisinde 30’a yakın kapik ve kedinin kimliği belirsiz dirilik ya da kişilerce zehirlenerek öldürülmesi mahalledeki hayvanseverleri ayaklandırdı. Hele parklara tün saatinde kimliği belirsiz kişilerce ağılı yiyeceklerin bırakıldığını doğacak süren hayvanseverler, bu durumun koca sağlığına dahi zılgıt olabileceği uyarısında bulundu. Mavera yandan, bazı köpeklerin ağılı azık yeme sonrası,birey cenk anları el telefonu ve asayiş kamerasına yansıdı.

Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde akıbet 10 gündür 30’a andıran kapik ve pisik ölümleri yaşandı. Parklarda yapılan incelemenin peşi sıra vahim zirai madde tespitiyle bahis konusu iki otopark kapatıldı. Ayrımlı parklarda bile zehirlenme vakalarının devam etmesi üzerine mahalledeki hayvanseverler ayaklandı. Hayvanseverler, bir web sayfası üzerinden yerleri belirlenen sokak hayvanlarının garaz gösterilerek hayvan karşıtı yaşama evet bile kişilerce zehirlendiğini istikbal sürdü.

Öte yandan, ara sıra köpeklerin zehirli yiyecekleri yedikten sonraları birey çekişerek fevt anları güvenlik kameralarına yansıdı.

“Kan kusarak ölüyorlar”

Hayvanseverlerden Dilara Kayınova, “Hayvan Bilimi zehirlendikleri için çağ kusarak ölüyorlar. Bunu düzenli tıpkı grubun yaptığına inanıyoruz. Müracaatlarımız oldu ancak tek bulgu alamadık. Birçok yere kamera konulmasını istiyoruz. Gâh arabaların geceleyin yarısından sonra sokaklarda dolaşıp hayvanları ağılı yiyecekle kandırıp öldürdükleri söyleniyor. Bu şahısların çabucak bulunmasını temenni ediyoruz. Bu insanlar bize göre katildir ve yaptıkları katliamdır. Hemen çıkmaz hayvanlarının değil, insanların da sağlığı tehdit altında. Çünkü çocuklarımız da parklarda oynuyor” dedi.

“Bilmediğimiz yerlerde zehirler var ve biz onlara basıyor olabiliriz”

Tuba Karaman da mahallede kısaca 10 gündür sistematik bire bir kırım olduğunu aktararak, “Bunun diğer dolgun hayvan ölümlerinden farkı, sahipli hayvanların bile öldürülüyor olması. Şuan bilmediğimiz aynı yerlerde bazı zehirler var ve tığ onlara basıyor olabiliriz. Çocuklarımıza götürüyor, evlerimize taşıyor ve oradaki hayvanlarımıza de engel veriyor olabiliriz. Bunun acilen önlenmesi gerekiyor. Görüştüğümüz muktezi merciler hemen iki park yeri kapattılar. Amma bu iki parkı kapatarak önlem alamayız. Bu zehirlerin nerede olduğunu bulmak gerekiyor” diye niteleyerek konuştu.

“Zehirlenen iki kapik 4 kat kanseri yenmişti”

Karaman, sima isnat etmek istemediği uygulamayla köpeklerin konumunun belirtilip efsanevi düşmanı kişilere meram gösterildiğine bel ederek, “Bir süredir içtimai medyada örgütlenen tıpkı topluluk kişilerin, ara sıra icraat üzerinden Meydankavağı mahallesi için köpeklerin yerini haritadan işaretliyorlar ve orayı erek gösteriyorlar. Bu benzeri canilik ve bununla müteallik vacip çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Bu mahalledeki bütün sokak hayvanlarımızın aşıları tekmil. Telkih karneleri gönüllülerin üstüne mukayyet. Çipleri var, tek biri beis verecek hayvanlar değil. 8 ağustos gecesi kırım başladı. Toplamda 15 kapik, tıpkısı o büyüklüğünde birlikte kedi zehirlendi. Zehirlenen iki kapik 4 yol kanseri yenmişti. Acilen yardım çağrısı murat ediyoruz. Bizimle ilgilenilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız üstelik parklarda oynuyor”

Çıkmaz hayvanlarının uymazlık görmemesi amacıyla evlerine ertelemek zorunda kaldıklarını tamlayan Bilinmeyen Karabacak ise, “Bu hayvanların yeri sokaklar amma maalesef evlerimize çalmak zorunda kalıyoruz. Zira zehirlenme vakalarından muhit parklarda güvende değiller. Bu hayvanlara kişi evlerimizde, ferdî imkanlarımızla sahip çıkacağız. Çünkü kimse eş çıkmıyor. Lütfen parklara, bahçelere sahip çıkı. Zooloji çocuklarımız. Amma alışılagelen bizim çocuklarımız bile bu parklarda oynuyorlar, yerlere düşüyorlar ve elleriniz ağızlarına götürüyorlar. Bu insanların bile yitme riski var. Bu mıhlı ayrımsız nitelik değil. Lütfen mezun eşhas bizlere arkalama etsin” dedi.



Share: