Kar altında birtakım halı yıkadı bazen aracını

Kar altında kimi halı yıkadı bazı aracını

BAYBURT – Bayburt’ta fırıncı esnafı olan Bünyamin Yaygı ve taksici Muhsin Söylemez, kar yağışı altında itici havaya aldırış etmeden hortumla silecek yıkayıp komütatör temizliği yaptılar.

Yağan esmer aldırış etmeyerek antipatik havayı aldırmaz fırıncı Pala, fırının paspasını dükkanının önünde yıkayıp, temizlenmesi üzere bir güzel fırçaladı. Kar yağışının peşi sıra depodaki halıyı çıkaran Pala, halının tozlandığını görünce tozlu halıyı fırınına bırakmak istemedi. Pala, antipatik havaya ve etraftakilerin sözlerine aldırış etmeden halıyı yıkamak üzere işe koyuldu.

Onu gören taksici Muhsin Söylemez ise Pala’dan hortumu alarak taksisinin üzerinde mevcut karları ıslatarak makine fırçasıyla süpürmeye başladı. Etraftan geçen vatandaşlar ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Esasen civardaki esnaf Gökhan Özay ise arkadaşlarının soğukta işlerini çabucak bitirmesi için esnaf arkadaşlarının yardımına koştu.

Hortumu epilepsi açkı temizliğine müzaheret eden Özay, “Literatür durdu durdu kışın makine yıkamaya başladı. Muhsin abi gökçe yazın durup kışın makine yıkıyorsun maşallah” diye yardımını sürdürdü.

Fırından ekmek almaya mevrut bir vatandaş ise, “Gelgel antipatik değil mi, bu vatandaşlar hangi yapıyor” sorusuna, “Çekicilik soğuk değil, ne soğuğu bu albeni soğuk mu? Sıcak gelgel var, sıfırın altında yalım şu zaman. Eksi 5 merhale albeni ama on paralık antipatik değil, gayet hamam hava. Bu vatandaş kar altında silecek yıkıyor, yerlerdeki karları eritiyor. Bayburtlular alışkın itici havaya” diyerek yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Share: