‘Kar Kaplanları’nın 5 metreyi bulan karla takatli mücadelesi

– ‘Kar Kaplanları’nın 5 metreyi bulan karla sağlam mücadelesi

MUŞ – Muş’ta daha geçmiş çalışkan olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle 10 karye ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler Kadro karye amacında saha düz 5 metreyi bulan karda nöbet açım çalışmaları bitmeme ediyor.

Muş İl Özel İdaresi karla savaş ekibi, bölgede tipi ve fırtına nedeniyle kar kalınlığının 4-5 metreyi bulduğu 2 bin 500 rakımlı Üçevler ekip karye uğrunda kar özleştirme çalışması başlattı. İş makinesi operatörü Haşım İnce, bölgede çığ riski olmasına karşın el açma çalışmalarına aralıksız bitmeme ettiklerini belirtti. 3 günden beri 10 köy ve 21 mezarının ulaşımını sağlayıcı Üçevler grup köy önünde karla savaş çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İnce, “Üçevler ekip köy amacında sıkıntı ve tipi zımnında kayran meydan kar kalınlığı 4-5 metreyi bulmaktadır. 7/24 esasına bakarak çalışmaktayız, fakat çığ tehlikesine rağmen karla uğraş çalışmamızı yürütüyoruz. Bölgede çığ riski olmasına karşın vatandaş mağdur olmasın diye niteleyerek bu yolu açıyoruz” dedi.

Kar kalınlığının bölgede 5 metreye ulaştığı ve çığ tehlikesi korkusuyla posta küşat çalışmalarını yavaş yavaş sürdürebildiklerini anlatan hareket makinesi operatörü Haşım İnce, “Köylere ancak 3 dönem sonraları ulaşımı sağlayabileceğiz. Çünkü kar haddinden fazla katır kutur. Makineler zorlanıyor. Buna rağmen devletimizin mecmu imkanlarını kullanarak yolda ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Köylerin mütenavip yolu engelsiz ama vatandaşımız üzere bu öğün hem güdük ve rahattır” ifadelerini kullandı.

Share: