Karabağlar’da Cumhuriyet Altını Coşkusu

Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği geleneksel söz yürüyüşü ve Moğollar Konseri, balaban bir çalkantı ve katılımla gerçekleştirildi. F. Altay Meydanı’ndan Üçyol Meram Mumcu Parkı’na çatışma revan vatandaşlar, Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını tıpkısı kere daha ortaya koydu.

Küçümseme yürüyüşü ve konsere, CHP Genel Başbuğ Yardımcısı Ege Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Bağımsız Milletvekili Hususi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İlçe Karı Kolları Başkanı Aydan Başköşe, sedir üyeleri ve muhtarların aralarında olduğu çokça sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla, bandonun çaldığı marşlar eşliğinde revan korteji, evlerinde ve işyerlerinde olan vatandaşlar birlikte alkışlarla ve bayraklarıyla selamladı. Araçlarındaki vatandaşlar ise kornalarını çalarak şarkı tuttular. Güzergahtaki Göztepe, Altay ve İzmirspor takımlarının taraftarları meşalelerini yakarken, kortejdekilere, Kordon Halk Bilimi Araştırma Derneği ve Türkiye Motor Kulübü (TÜRKMOK) üyeleri bile zevcelik etti.

“ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

Hezel Hedef Mumcu Parkı’na ulaştığında galeyan doruğa çıktı. Moğollar konseri öncesi sahneye çıkarak kalabalığa seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Iye Ağbaba, “Bir arada, kardeşçe yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal’e, bu toprakların yetiştirdiği arz balaban devrimciye borçluyuz. Onu rastgele fırsatta, giderek tesmiye etmek bu memlekette tüvana herkesin harbilik ve onur borcudur. Laikliğe, demokrasimize, Cumhuriyetimize erbap geçmek dahi herkesin görevidir. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk görünmek amacıyla bu yolda martir sakıt, uğraş edenleri tırsmak ve rahmetle anıyoruz. Onların uğrunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Kol Başkanvekili Özgür Hususi birlikte “Hezel yürüyüşümüzde sıhhatli taraf Karabağlar, sol tarafı Konak’tı. Buram buram İzmir’i, buram buram Cumhuriyeti iliklerimize büyüklüğünde hissettik. Bu güzelce geceyi düzenleyen Başkanımız Muhittin Selvitopu ilkin almak için herkese ve katılarak ağırbaşlı veren sizlere çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımız hümayun olsun” diyerek konuştu.

Komutan Selvitopu ise “Cumhuriyet bizim herşeyimiz. Cumhuriyet kimsesizlerin yanındadır. Cumhuriyet sevgidir, dostluktur, hoşgörüdür, barıştır, kardeşliktir, hukuktur, adalettir. 100. yıla 1 kaldı. 1 asrı deviren Cumhuriyet Altını’le birlikte mutlu, bağımsız milletvekili bir Türkiye’yi üstelik geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Yaşa Cumhuriyet, Yaşa Mustafa eksiksizlik Atatürk!” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye sâdır Moğollar, sevilen şarkılarını alanı dolduran Cumhuriyet sevdalılarıyla birlikte seslendirdi. Konser öncesi Ersin Show gösterisi bile yapıldı.

Share: