Karabağlar’da Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela Şehitleri, Karabağlar Belediyesi eliyle Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Tasavvur Çobanoğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda planlı programla anıldı.

Muharrem Ayı Anma Programı kapsamında Türk Folk Müziği sanatçısı Nilüfer Sarıtaş, Kerbela Ağıtları’nı, deyişleri katılımcılarla birlikte seslendirdi.

Gecede, Karabağlar Belediye Reisi Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, İzmir Büyükşehir Şehremaneti Divan Üyesi Nilay Kökkılınç, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör’ün de aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alaz Dert, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil sosyete kuruluşları temsilcileri de kayran aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuklara seslenen Komutan Selvitopu, İslam dünyasında Aşure Ayı Ayı’nın hususi bire bir anlamı olduğunu hatırlatarak, “Hazreti Muhammed’in torunları, Yezid’in orduları yoluyla günlerce haris ve susuz bırakılmış, erk uğruna zulmedilerek katledilmişlerdir. Acun tarihindeki yeryüzü şanlı olaylardan biridir” dedi.

Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin, dünyaya örnek olacak benzeri duruş ortaya koyduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yezid’e sorumluluk eğmemişler ve kanlarının son damlalarına kadar savaş etmişlerdir. O güzelim düşüncelerini bugüne kadar ulaştırmayı başarmışlardır. Oradaki vakfe özgürlüğün, insanlığın, birlik ve saygının, hoşgörünün duruşudur. Katledenler hep dünyada lanetlenmeye bitmeme ediyor. O duruşu sergileyenler ise gelişigüzel devir nazikâne, dostlukla, minnetle anılıyor. Tığ üstelik önlerinde nazikâne eğiliyoruz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, hürriyet, âdemiyet, tabiiyet ve gocunmak mücadelesinin bugünün Yezidlerine karşı devam ettiğini dahi hatırlattı.

Konuşmanın peşi sıra artist Nilüfer Sarıtaş Karabağlarlılar’la buluştu. Seyirciler, bilinen deyiş ve ağıtları Sarıtaş’la alay malay söyledi.

Programın sonunda Başkan Selvitopu Sarıtaş’a, tabiat dostu şehadetname sunarak teşekkür etti.

AŞURE DAĞITILDI

Program öncesi konuklara Garaz Çobanoğlu Açıkhava Tiyatrosu önündeki kemiksiz alanda Karabağlar Belediyesi vasıtasıyla alaca aş dağıtıldı. Anma programına, Hacı Bektaş Iye Küçük Asya Kültür Vakfı Uzundere Cemevi, İzmir Tokat Dernekleri Federasyonu, Küçük Asya Dostları Ekin Tesanüt ve Yardımlaşma Derneği, Erzurum Dörtler Ekin ve Dayanışma Derneği, Karabağlar Erenler Teavün ve Tesanüt Derneği’yle Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği da yardım sundu.

Share: