Karabük’te baran sonrası bilinen manzaralar yaşandı

Karabük’te yağmur sonrası bilindik manzaralar yaşandı

Yağmur sonrası akarsu basan dükkan ve apartman girişleri balçık içerisinde kaldı

KARABÜK – Karabük’te akşam ezanı saatlerinde bedaheten bastıran sağanak yağmurun peşi sıra vesait su içerisinde kalırken, su basan bazen çatı ve gelişim yerleri çamurla doldu.

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğünün uyarılarının peşi sıra Karabük’te boğanak yağmur etkisini gösterdi. Hayatı huysuz etkileyen yağışla yollar göle dönerken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. Şirinevler Mahallesi Orhan Gazi Caddesi’nde araçlar akarsu içerisinde kalırken, bazen bina girişleri ve gelişim yerleri çamurla doldu. Metrekareye 30 kilogram yağışın düştüğü kentteki Bent-Essan Uran Sitesi’nde birlikte benzeri manzaralar yaşandı. Dükkanları çamur içerisinde küsurat esnaf print anlar yaşadı.

Uran esnafından Büyük Özdemir, su bastıktan sonra ekiplerin gelmesinin hiçbir şeye yaramadığını söyleyerek, “Yetkililerden müzaheret istiyoruz. Rögarlar tıkanıyor ve dükkanı çökelge basıyor” dedi.

“Cidar yıkılınca hisse senedi yeri sular altında kaldı”

Soğuksu Mahallesi’nde hurdacı dükkanının yanından sabık su kanalının dikme ve çalılarla kapanmasının peşi sıra dayanma duvarı yıkılınca hareket yeri ve depolar sular altında kaldı. bir anda neye uğradığını şaşıran çalışanlar kendilerini güçlükle kurtardı. İş yeri sahibi İsmail Kul, “Arıcak Deresi’nden gelen gelen ongun ve çalıllar akarsu kanalının önünü kapatınca cidar yıkılıp gelişim yerini biranda akarsu bastı. Bu öğün çokça enerjik oldu. Değme sene aynı şekilde su giriyor. Buraya evgin önlem alınması geçişsiz. Zar yıkılmasa binaları akarsu basardı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kent genelinde kestirmece yarım yamalak saat enerjik olan yağmurun arkası sıra güneşle alay malay ortaya sâdır gökkuşağı ise görsel bir ziyafet oluşturdu.

Share: