Karadeniz’den deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Trabzon, Rize, Giresun, Cıvıl Cıvıl ve Artvin’de vatandaşlar, “asrın felaketi” kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin arkası sıra başlatılan yardım kampanyalarına bindi veriyor.

Trabzon’bile vatandaşlar, Valilik koordinasyonunda Beşirli Çokça Amaçlı Spor Kompleksi’nde oluşturulan yardım merkezine yardımlarını ulaştırmaya zaman birlikte bitmeme etti. Merkezdeki gönüllüler, mevrut yardımları türüne göre ayırarak, paketler halinde depremzedelere saymak için hazırladı.

Vali İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu da yer sarsıntısı bölgesinden getirilerek kentteki otellere yerleştirilen depremzedeleri görüşme edip “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Rize

Rize’birlikte Deneyimsizlik Merkezi’nde depremzedeler üzere arkalama toplanıyor.

Kente gelen depremzedeler, burada oluşturulan sosyal markette çul ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

Rize Berberler ve Kuaförler Odası’na uzuv erkek berberi ve kuaförler dahi depremzedelere ücretsiz ferdî bakım hizmeti veriyor.

Giresun

Giresun’birlikte üstelik afetzedelere yardımlar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, şu anne kadar Malatya’ya 222, Adıyaman’a 145, Kahramanmaraş’a 70, Gaziantep’e 25, Hatay’a 20, Adana, Diyarbakır ve Osmaniye’ye de birer gelmek üzere 485 yardım aracının sarsıntı bölgelerine gönderme edildiği belirtildi.

Açıklamada, antrparantez yardım araçları dışında zelzele bölgelerine iş makinelerinin bile aralarında olduğu 1006 kurgu gönderildiği kaydedildi.

Kalaba

Cıvıl Cıvıl’dan zelzele bölgesine 159 tır ve kamyon müzaheret gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, Kargaşa’dan 2 bin 155 personel ile 595 komütatör ve hisse senedi makinesinin bölgede çalışmalara katıldığını bildirdi.

Cıvıl Cıvıl Akarsu ve Şebeke İdaresinin 30 personeli, 12’si tanker 15 araçla Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta görev yapıyor.

Altınordu Belediyesi çalışanları ve gönüllülerden oluşan 20 şahsiyet ekip, Adıyaman’de enkazda arama kurtarma, deri kurulumu ve insanca yardımların ulaştırılmasına katılıyor.

Artvin

Artvin Valiliğinden yapılan bağlanmış açıklamada dahi Artvin Valiliğinin koordinesinde İl Hususi İdaresi ve Ankara Artvinliler Derneği gelişim birliğinde depremden etkilenen vatandaşlar üzere sürekli konutlarına geçene büyüklüğünde Kahramanmaraş’ta 100 konteynerlik “Artvin Mahallesi” kurulacağı vurgulandı.

Açıklamada, depremzedelerin yaralarını bürümek için başlatılan kampanyaya çekicilik, bünye, sivil toplum örgütleri ile hayırseverlerden desteklerini sürdürmeleri istendi.

Ardanuç ilçesine ilişkin Güleş köyü sakinleri birlikte 42 küçükbaş efsanevi satarak gelirini AFAD ve Türk Kızılayına gönderdi.

Share: