Karadeniz’den sarsıntı bölgesine yardımlar sekizinci gününde da bitmeme etti

Trabzon, Kargaşa, Rize, Giresun ve Artvin’üstelik vatandaşlar, “asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin peşi sıra başlatılan arkalama kampanyalarına sekizinci günde de desteğini sürdürdü.

Trabzon’da, Il koordinasyonunda Hamamizade İhsan Eş Kültür Merkezi’nde oluşturulan Hareket Yardımları Cem ve Eş Güdüm Merkezi ile Beşirli Haddinden Fazla Amaçlı Spor Kompleksi’ne ulaştırılan yardımlar bugün birlikte bitmeme etti.

Trabzon Valiliği öncülüğünde kaymakamlıklar ve hayırseverlerin desteğiyle realizasyon edilen 11 turist abdesthane ile 7 duş ünitesi Kahramanmaraş’a ulaştırıldı.

Ayrıca içerisinde 4 duş, 4 abdesthane ve 2 sidiklik bulunan 2 taşımalık bile depremzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Ortahisar Umum Eğitim Bilimi Merkezi kursiyerlerince birlikte depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik atkı, çizik ve giyim üretimleri sürüyor.

Kaymakamlıklar ve belediyelerce vatandaşların desteğiyle toplanan odunlar hareket bölgesine ulaştırılıyor.

Ortahisar ilçesindeki 80. Sene Haddinden Fazla Programlı Küçük Asya Lisesi’nde kurulan fırında bile öğretmen ve öğrencilerin ürettiği günlük 15 bin ekmek bölgeye gönderiliyor.

Trabzon Mesleki ve Maharet Anadolu Lisesi’nde da yeniden hoca ve öğrencilerin desteğiyle depremzedeler için soba üretimi devam ediyor.

Ortahisar Belediyesince kıran bölgesinde turist yemekhane kurularak, değme periyot Hatay’bile 1500, Adıyaman’de ise 1000 depremzedeye sabah kahvaltı, öğle ve akşam ise dört garip yemek servisi yapılıyor.

Kentten ayrıca alım yapılış ve STK’lerden şu ana büyüklüğünde 3 bin 566 personel, 529 çevirici ve 305 hareket makinesi yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.

Öte yandan sarsıntı bölgelerine 284 müzaheret tırı ile 327 kamyon ve 116 kıytırık çevirgeç bile ulaştırıldı.

Kumbaralarındaki 1400 lirayı bağışladılar

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından depremin etkilendiği illerdeki vatandaşların barınma ihtiyaçlarını bloke etmek amacıyla bölgeye 44 konteyner gönderildi.

Kentte kaymakamlık belediyelerin de yardımları sürüyor. Korgan ilçesinde vatandaşlar yoluyla belediyeye doğrulama edilen odunların yüklendiği araçlar, depremin etkilediği illere makul yola çıktı.

Öte yandan Altınordu Halk Eğitim Merkezi’nde depremzedeler üzere battaniye ve üzeri dikimine bitmeme edildi.

Öğretmen ve velililerce hazırlanan ürünler bittikçe zelzele bölgelerine gönderiliyor.

Diğer taraftan Fatsa ilçesinde Mehmet Zahit Kotku İmam Dil Cambazı Ortaokulu 6. dershane öğrencisi Ceylin Miray Bektaş ile Ecrin Mine Bektaş kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri 1400 lirayı depremzedelere gönderdi.

Fatsa Belediyesine gelen iki kardeş, kağıda yazdıkları “Ablamla alay malay 3 senelik okul harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz kumbaramızı depremzede kardeşlerimize bağışlıyoruz. Ölmüşlerimize Allah’tan yağmur, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.” notuyla kumbarayı yetkililere teyit etti.

Depremzedeler için 200 oba hazırlanıyor

Rize Belediyesi eliyle 4 arılık uzlaştırıcı birlikte 10 personelle Hatay’a akla yatkın yola çıktı.

Öte yandan Rize Belediyesi atölyesinde depremzedeler amacıyla 200 oba hazırlanıyor.

180 titrem odun bölgeye sevk edildi

Giresun Belediyesi eliyle deprem bölgelerine yardımlar ulaştırılmaya devam ediliyor.

Belediye eliyle bölgelere 32 tır müzaheret malzemesi, 22 hareket makinesi ve saflık uzlaştırıcı, 180 titrem odun bugüne büyüklüğünde atıf edildi.

Giresun’da, 22 Ağustos 2020’birlikte yeğin felaketinin yaşandığı Dereli ilçesinden üstelik zelzele bölgelerine arkalama gönderilmeye devam ediliyor.

Belediye Başkanı Anlaklı Şenlikoğlu, AA muhabirine, kaza, belediye ve sivil cemiyet örgütlerince sürdürülen icraat kapsamında zelzele bölgelerine bir hafta içerisinde 10 tır yardım malzemesi gönderildiğini söyledi.

Yardım malzemelerinde alelhusus soba ve odun sevkine ciddilik verdiklerine meni eden Şenlikoğlu, baskın afetini yaşamış Dereli halkının depremzedelere desteğinin baştan sona bitmeme edeceğini kaydetti.

Keşap Kaymakamlığı ve Belediyesi vasıtasıyla başlatılan kampanya kapsamında hep 17 tır müzaheret malzemesi hareket bölgelerine ulaştırıldı.

Öğrenciler 50 soba üretti

Artvin’üstelik Yusufeli Belediyesi öncülüğünde tıpkı araya mevrut gönüllüler, yer sarsıntısı bölgesindekilerin ısınma ihtiyacının giderilmesi için Yusufeli Barajı suları altında kalacak eski kaymakamlık merkezindeki ağaçları kesti.

Odun kesme motorlarıyla yakmaya uygun hale getirilen ağaçlar, 6 tıra yüklenerek yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü koordinesinde Yusufeli Çok Programlı Küçük Asya Lisesi sarıklı ve öğrencileri marifetiyle 50 odun sobası yapıldı.

Sobalardan 30’u Malatya, 20’si üstelik Hatay’ın Kırıkhan ilçesine akıllıcasına yardım tırlarıyla yola çıkarıldı.

Share: