Karadeniz’in flaş dinlenme kampı merkezlerinden Akliman rabıta görüyor

Karadeniz’in gözde dinlenme kampı merkezlerinden Akliman bağ görüyor

SİNOP Doğanın yeşiliyle denizin maviliğinin birleştiği, plajı ve vazıh yüzme suyuyla konaklayanlara kebir bir birikim sunan Sinop’un Akliman plajı, lüzumlu Avrupalı gerekse yerel turistler üzere Karadeniz’birlikte mehabetli kamp alanlarından biri.

Hayatın stresini kovmak isteyenler ve kalabalıktan ırak bodur ayrımsız tatil arayanlar amacıyla kamp tatili tıpkı numaralı yeğleme oluyor. Sinop’un Akliman plajı Karadeniz bölgesinde kamp boşaltmak isteyenler üzere doğanın ve nazirsiz deniziyle unutulmaz tıpkı tatil yaşatıyor. Balaban ölçüde yabancı dinlenme kampı turisti ağırlayan Akliman, Türkiye genelinden de bire bir o büyüklüğünde tatilciye sülale sahipliği yapıyor. Yaz ve şita sezonunda karavan turizminde bile kocaman kayran tutuyor.

Samsun’dan arkadaşlarının tavsiyesi üstüne ilk kez geldiklerini belirten Baharat Plato “Eşimin arkadaşları burada 3 gündür dinlenme kampı yapıyorlar biz üstelik onlara katıldık. Gayet iyicene dörtköşe bir saha, denizi çokça iyicene alelhusus. Samsun’un denizi soğuk olduğu üzere şule büyük, buranın denizini kesinlikle başvuru ediyorum. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle ilk defa geldim önce günümüz, oba kurduk güzelce tıpkı deneyim olacak bizim amacıyla” diyerek konuştu.

Kalabalık ailesiyle dinlence arayışında olan Zennure Yücel, çocukları amacıyla doğayla çöz içe eğlenme fırsatının olduğunu belirterek, “Çok sakin, denizi güzel, ortamı güvenli, deniz ve orman tıpkı arada olduğu üzere yeğleme ettim. Genelde Sinop’un çevresinden gelenler haddinden fazla bir iki ama Türkiye’nin özge bölgelerinden gelenler haddinden fazla daha aşkın, tığ geç fark ettik ihtimal dahi burayı” dedi.

Daha önceden dinlenme kampı yapmaktan korktuğunu dile getiren Gül Yücel, artık fırsat buldukça Akliman’a kamp yapmaya geldiklerini söyledi. Kamptan korkanlara Akliman’ı pekâlâ görmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Yabancılar için volta rehberliği eden Günay Karakaş ” İstanbul’dan hareketle geldik buraya. Kafilemiz karavan gruplarımız değişik güzergahlardan geçerek tıpkı çizgi kapısından girip diğerinden çıkıyorlar. Bulgaristan çizik kapısından geldiler, Karadeniz bölgesinde devam ediyor güzergahımız. mukannen yerlere uğrayarak Sert Çizik Kapısından gelgeç edeceğiz, içlerinde İsviçre ve Alman vatandaşları var. Haddinden Fazla sunturlu birleştirme edilmiş, denizi kumu sunturlu. Sinop adamakıllı, burası ayrı iyice” dedi.

Pakistan’dan ailesiyle gelen ve tatillerinde Türkiye turu özne Tanweer Haider, Bolu, Bartın ve Sinop’ta durakladıklarını söyledi. Haider, “Bura haddinden fazla iyice, seyahat rehberimizden seçiyoruz konaklama yerlerimizi” cümlelerini kullandı.



Share: