Karaman’ın 15 bin şahsiyet stadyumda sona akilane

Karaman’a UEFA standartlarına bakarak 5 yıl ilk yapılına başlanan 15 bin kapasiteli eskimemiş site stadyumunda sona yaklaşıldı.

Kırmızı-parafin renklere erbap olan stadyumda destek konsept işlemleri devam ediyor. Üniversite Mahallesi Kırbağı mevkisinde 5 sene geçmiş temeli atılan stadyumun yüklenici firma tarafından bu yılın Meyan ayında konfirmasyon edilmesi bekleniyor. UEFA standartlarına bakarak yapılan stadyumda 241 kişilik protokol tribünü, 25 loca salonu, 2 değişik protokol ikram salonu, 155 yabanlık matbuat tribünü, 100 yabanlık toplantı salonu, kafeterya, sarih ve sınırlanmış görünmek için 417 araçlık park yeri bulunuyor. Zemini alttan ısıtmalı olan stadyumda seyircilerin üşümemesi amacıyla tribünlerde birlikte ısıtma sistemi bulunuyor. DOĞRU Fırka Karaman Mebus Avukat Selman Oğuzhan Im, yapımında sona yaklaşılan kullanılmamış şehir stadyumunda incelemelerde bulunarak yetkililerden icraat hakkından bilgiler aldı.

“Bir Nice süper kütle takımında namevcut bire bir stat”

SELIM Tümen Karaman Saylav Avukat Selman Oğuzhan Yapıt, böyle benzeri stadyumun Karaman amacıyla şişman tıpkısı üstünlük olduğunu söyledi. Mebus Işaret, stadyumda çalışmaların çabuk bir şekilde bitmeme ettiğini rapor ederek, “Stat bu yılın Fasıla ayında Karaman Futbol Kulübünün kullanımına açacağız. Stadyumumuz tenkis bedeli 80 milyon lira kendisine yapıldı. Fakat zaman baktığımız bile değeri 1 bilyon lirayı aşıyor. Çokça zer bir stat ve bir nice şehirde yok. Yine birçok süper tabur takımında birlikte olmayan bire bir stat. Stadyumumuzun peyrev kapasitesi 15 bin kişiliktir. Bizler spora ve sporcuya haddinden fazla önem veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’bile sporcuya çok çok ehemmiyet veriyor. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın yaptığı spor yatırımları ve sporculara verdiği destek ile uluslararası müsabakalarda ülkemizden bir nice dalda acun birincileri ve Avrupa birincileri daha çok. Bundan ahir yatırımlarda gençliğin ve gençlerin spora yönelmesi yönünde olacak. Bizlerde bu yatırımları adamakıllı takip etmeye bitmeme edeceğiz” dedi.

Stadyumun UEFA standartlarında olduğunu bile dile getiren Im, stadyumda 25 loca bulunuyor. 2 şerha skorboard var. Kafeterya var. Stadyumun zemini alttan ısıtmalı olduğu kadar, seyircilerin şita mevsiminde üşümemeleri zarfında tepeden bile ısıtmalıdır. Zımnında stadyumda herhangi bir şey mutasavver” diyerek konuştu. – KARAMAN



Share: