Karesi Belediyesinin “Anneliğe Hazırlık Eğitimi” başladı

Karesi Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile anne adaylarına yönelik Anneliğe Hazırlık Eğitimi’ne başladı.

Dört hafta sürecek programda, anne adaylarına hamilelik ve mevlit süreçleri ile mevlit sonrası süreç eğitimleri verilecek.

Uzmanlar Elif Erkanlı, Güldenur Kayabaşı ve Dilara Erişen marifetiyle verilecek eğitimler böylecene asıl adaylarına şifahane çıkışı, süt kuzusu battaniyesi, bebek çantası ve çığlık ölçer bergüzar edilecek.

Karesi Şehremini Dinçer Orkan, konuyla ait açıklamasında, temel adaylarının dimdik tıpkı gebelik geçirebilmeleri amacıyla eğitimler verdiklerini bildirdi.

Karesili kadınların toplumsal ve ekonomik refahlarının Karesi’nin ve Balıkesir’in büyümesinde büyük rol oynadığına özen çekenn Dinçer, şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlarımızı terbiye ve sağlıkta geliştirmek can kendisine onları perçinlemek, kişi yaşamlarıyla ait özgüven sahibi, hayatlarına karar veren eğitimli erat yazmak bizim yeryüzü oylumlu hedefimizdir. Mıhlı cemiyet, mıhlı ana, zinde ve erinçli bire bir ocak ile olabiliyor. Bilinçli esas geçmek; bilinçli toplum, bereketli yetişmiş tıpkısı nesil demektir. Gelişigüzel şeyin yetişek ile başladığı düşüncesinden yola çıkarak bitmeme ettirdiğimiz bu projenin denk oluşum edeceğine inanıyorum. Projenin sürdürülebilir olmasını üstelik önemsiyorum.”

Share: