“Karı Diş Hekimliği” uygulaması 3 uçucu ilde başlıyor

Esenlik Bakanlığı, 0-12 gözyaşı dallar üzere yardımcı dudak ve diş sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla Eskişehir, Kırşehir ve Karabük”te “Familya Dişçilik” modelini tayyareci aplikasyon olarak başlatacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlıkça bir süre evvel üç uçucu ilde hayata geçirilmesi planlanan “Ev Dişçilik” modeli ile ait hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.

Karı hekimliği sistemi ile benzer ayrımsız benzeşim olan “Eş Dişçilik”, geçmiş kendisine uçucu il seçilen Eskişehir, Kırşehir ve Karabük’te uygulanacak. Vekâlet, sistemi 2023 yılı içerisinde Türkiye genelinde hayata geçirmeyi planlıyor.

Yeni modelle gelişigüzel bitmeme eden otama edici kavşak ve diş sağlığı hizmetlerinin birlikte alelhusus çocuklar için önem taşıyan “koruyucu uç ve diş sağlığı” çalışmalarının kâin sisteme entegrasyonu sağlanacak.

Böylelikle bu konudaki hizmetlere emeksiz erişilmesi ve 0-12 gözyaşı aralığındaki cümle çocukların ahenktar diş kontrollerinin yapılması olabilir olacak.

e-Nabız üzerinden izlem imkanı

Uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için ast çatı çalışmalarını dahi sürdüren Bakanlık, randevuların Merkezi Doktor Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınabilmesini planlıyor.

Sistemle ayrıca ebeveynler, 0-12 yaş arası çocuklarının umum munsap ve diş sağlığı tarama sonuçları ve izlem randevularını e-Bilek Damarı üzerinden görüntüleyebilecek. Bu sayede çocuklarda oluşabilecek diş problemlerine erken engelleme imkanı olabilecek.

Diş Hekimliği Bilgi Yönetim Sistemi üç ilde eş diş hekimlerinin erişimine açıldı

Bakanlık, bu çalışmalarla alay malay diş hekimliği randevularının planlanması, diş hekimlerinin hastaların elan ilk yapılan tetkiklerine süssüz tıpkı şekilde erişebilmesine olanak tanıyacak Diş Hekimliği Bilgelik Dümen Sistemi Projesini da devam ettiriyor.

Analiz, dizayn, yazılım ihya, test ve terbiye çalışmaları tamamlanarak yayına alınan tümce, tayyareci uygulama kapsamında Eskişehir, Kırşehir ve Karabük’te ev dişçi olarak belirlenen kullanıcıların erişimine açıldı.

Share: