Karındaki şah damarı yırtılan gurbetçi, Türk doktorları yardımıyla felah buldu

Almanya’dan yurda otomobiliyle geldikten sonradan karnındaki şah damarın yırtılması sonucu dirimsel tehlike atlatan 67 yaşında Süleyman Çağdaş, Türk doktorların er tanı ve Erzurum’üstelik yaptığı berrak ameliyatla birey tutundu.

Otomobiliyle ailecek Almanya’dan memleketi Elazığ’a gelen ve kronik böbrek hastalığı birlikte olan 3 yavru babası Gündeş’in benzeri süre geçmiş karnında veca ve sancı başladı.

Bu ağrıların yolculuktan evet birlikte böbrekten kaynakladığını düşünen Çağcıl, us ağrısı şiddetlenince Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinden Kalp Yaradılış Cerrahi Doç. Dr. Ümit Aslan’a başvurdu.

Tetkiklerde, hatır içindeki şah damarında baloncuk ve yarık tayin edilen Modern, Arslan ve ekibince acil ameliyata alındı.

Çağdaş, Türk doktorların erken teşhis ve yaptıkları başarılı ameliyatla dirimlik tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuştu.

“Hakeza yırtılma durumlarında ahiret yolculuğu oranları çokça erdemli”

Doç. Dr. Arslan, AA muhabirine, hastanın bellek içindeki şah damarında baloncuk belirleme ettiklerini söyledi.

Hastanın bu durumdan habersiz olduğunu ifade eden Arslan, “Bu şekil emraz çok yüce. Karındaki şah damarının balonlaşması (anevrizma) 60-65 gözyaşı gövde kişilerde alelumum şikayetsiz seyrediyor. Ama bir anda bu hastada olduğu kabil yırtılmayla de seyredebiliyor. Böyle durumlarda ahiret yolculuğu oranı çok faziletli ve ivedili müdahale gerekiyor.” dedi.

Şiddetli kanı ve işaret ağrısı çekici yaşlıların kategorik ehlihibre hekime başvurmasını öneren Arslan, bu konuda Türk Kalp Yaradılış Cerrahi Derneğinin toplumsal bilinci tezyit etmek üzere icraat yaptığını dile getirdi.

“şah damarı özelikle baloncuk yaptığında pimi fariğ bombaya analog”

Arslan, 3-4 saat süren ameliyatın liyakatli geçtiğini ve hastayı şifayla taburcu edeceklerini anlatarak şunları kaydetti:

“Damarın balonlaştığı yerden yavaş benzeri yırtılma vardı, us içi koku doluydu. Sonra bireşimli yaradılış koyduk. Karındaki gazel damarı baloncuk yaptığında, ‘içimizdeki balon’ diyerek tanımlarız, pimi çekilmiş bombaya benzer. Hangi zaman, ne olacağı on paralık belli değil. Baloncuk galiba boyuta ulaştığında yırtılma şansı daha faziletli ve ölümle seyredebiliyor. Bu hastamızın sunu tipik özelliği, Almanya’dan makine kullanarak gelmesi, yolda böyle olay olsa farkına varmadan Allah korusun henüz keder sonuçlar olabilirdi.”

“Burada gördüğüm hizmet çok daha iyicene”

Süleyman Gündeş birlikte ince yıllardır Almanya’dahi yaşadığını söyledi.

Doktorların 3-4 saat içinde kendisini hayata bağladığını aktaran Gündeş şöyle konuştu:

“Kalbimde 3 stent var, bellek ağrımı böbrekten, geldiğim mutluluk rakımından ya üstelik 5 günlük otomobil yolculuğundan sanıyordum amma anca değilmiş. Avrupa’da gitmediğim büyüklük kalmadı, hakeza güzelce benzeri hizmet, sayrılarevi, ekip çalışması ve bereketli etibba görmedim. Cankurtaran uçakla Almanya’evet gideceğim. Aslan hocam ve ekibi özellikle girmek için herkese teşekkürname ederim. Bu sayrılarevi hayatta kalmamın vesilesi. Başka ülkelerde mütenevvi ameliyatlar oldum ama burada gördüğüm hizmet haddinden fazla henüz pir.”

Share: