Karlı Nemrut Dağı zirvesine sâdır vatandaşlar saatlerce çevrik kaldı

Karlı Nemrut Dağı zirvesine sâdır vatandaşlar saatlerce yatık kaldı

BİTLİS Bitlis’in Tatvan ilçesindeki dünyanın ikinci iri krateri olan Nemrut Krateri’ni gidermek için karlı zirveye çıkan vatandaşlar araçlarıyla saatlerce çevrik kaldı.

Yağan karla gelişigüzel zirvesi ağız ağıza beyaza bürünen Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü, kış aylarında birlikte korkulu ziyaretçi akınına uğruyor. Yazı ayrı kışı ayrı sunturlu olan Nemrut Kalderası’nın parafin gelinliğini giymiş şanlı şita manzarasını kaldırmak isteyen vatandaşlar, kalderaya akın etti. Zincirsiz ve hazırlıksız bire bir şekilde zirveye çıkan vatandaşlardan bazıları manzarayı izlemeyi yeğleme ederken bazıları ise kaldera içine kadar inmeye çalıştı. Tedariksiz tıpkı şekilde yolu karla kaplı Nemrut Kalderası’nın içine kadar inen vatandaşlar doyumsuz manzarayı izledikten sonraları çağ amacında karaca saplandı. Farklı noktalarda birçok aracın ve vatandaşın mahsur kaldığı Nemrut amacında vatandaşlar araçlarını yetmek amacıyla saatlerce uğraştı. Lağım Döşemi çekmemesi zımnında kâh araçların saatlerce yatık kaldığı kalderada çevrilmiş mütezayit vesait, kalderaya gelen vatandaşların sayesinde kaldıkları yerden kurtarıldı.

“2 bin 948 rakımda çevrilmiş mütezayit araçları vatandaşlar kurtardı”

2 bin 948 rakımda yükseklikteki kaldera ortamında kişmiri saplanıp şebeke çekmemesi nedeniyle arkalama isteyemedikleri üzere saatlerce muhat kalan vatandaşların imdadına gene kalderayı ziyarete mevrut sair vatandaşlar yetişti. Güç birliği ile araçları biricik yegâne zirveye kadar iten vatandaşlar araçları bir bir kurtarmayı başardı.

Nemrut Kalderasının oylumlu şita güzelliğini bağlı olmak için arkadaşlarıyla kalderaya çıktığını tamlayan Emrullah Tüzün, kaldera içine inde muhat mütezayit birçok araçla karşılaştıklarını söyledi. Araçlardan bazılarının saatlerdir kaldera süresince yağız saplanmış şekilde çevrili kaldığını gördüklerini tabir eden Tüzün, “Bizler ve kalderaya mevrut farklı ziyaretçiler hep gelişigüzel yolda muhat mütezayit bu araçları kurtarmaya çalıştık. Bir Tane tek arkalama ederek birçok aracın zirveye çıkmasını sağladık. Nemrut Kalderası’nın görüntüsü majör, izlemeye değiyor amma hazırlıklı çıkmakta fayda var. Yoksa burada saatlerce çevrilmiş üstüne düşmek teklifsizce de değil” dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Kayaç ise kaldera zirvesine çıkmak ya üstelik zirveden aşağıya ağmak talip ziyaretçilere zincirli ve tedarikli benzeri şekilde çıkmaları üstüne uyarılarda bulundu.

Share: