Karslıoğlu: “Katabolizma müteahhitlerimizin sorunları şişman”

Şark Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Yıkım müteahhitlerimizin sorunları aşağı çok şişman. Mecburi kılınan şartlar zımnında hisse senedi yapılamaz arkaç geldi” dedi.

Hafriyat ve katabolizma müteahhitleri, yıpranmamış yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte zorunlu şartların iş yapılamaz ağıl getirdiğini dile getirdi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Katabolizma müteahhitlerimizin sorunları âdeta çokça şişman. Biz federasyon yerine bize sadık birliklerin içerisinde 80’e yakın bu işle iştigal fail firmalarımız mevcuttur. Yasayı incelediğimizde bu belgeyi alabilecek Akdeniz Bölgesinde tek firmamız yoktur. Hükümetimizden bu laf ile müteallik isteğimiz, yasanın uygulanabilir arkaç getirilmesidir” dedi.

Önerileri sıralayan Karslıoğlu, şunları kaydetti:

“İstenilen vezneci teminatının müracaat mektubuna çevrilmeli. İstenilen detaylı bomlu aksiyon makinasının şehirlerimizin mahdut sokaklarına girmesi tür gözükmemektedir. Bu normal hisse senedi makinasına çevrilmeli. Yadımlama müteahhitliğinin, Belde Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı yetkililerine yahut federasyonumuz vasıtasıyla eğitim bilimi vererek yetki belgesinin verilmesi gerekmektedir. Sektörün Adana ve ülkemizde elan aşkın sıkıntıya uğramadan iktidarın ve çıkışlı kurumların konuya tıpkı dakika evvel ele atarak hal noktasında kararlar alacağına inanıyoruz,” – ADANA

Share: