Kars’ta ormanlar sentetik zeka fotokapanlarla korunuyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ormanları destek olmak, bağlı olmak ve yasa dışı faaliyetleri engel olmak için yerli ve milli bireşimli zeka ile yanlışlık tespiti fail fotokapanlar kullanılmaya başlandı.

Orman suçlarına cebin anında ve görüngü durumunda müdahale edebilmek üzere Ormanları İzleme Siper Entegre Engelleme (ORIKEM) Projesi kapsamında Erzurum Orman Havza Müdürlüğü fariza sahalarına evcil ve milli bireşimli zeka ile suç tespiti eden fotokapanlar yerleştirildi.

Fotokapanlarla orman sahaları 24 saat süresince izlenerek akıntı ve ısı sensörlerinden sağlanan fon ve videolar, makineler arası haberleşmeye aktarılıp yapay zeka tarafından işlenerek, ilişik orman işletme şefine soy zamanlı olarak gönderiliyor.

Sarıkamış’ta kurulan cihazlarla yerel ve milli yapay zeka destekli fotokapanlarda kayırıcı, hayvan, açkı ve hisse senedi makinesi türüne göre alarm oluştururken tıpkı zamanda, orman suç aletlerini, canlı-cansız nakil vasıtalarını tanımlayarak öncelikli alarm sınıfları belirlenmekte ve plaka tanımlama yapılmaktadır.

Kesme, nakil, küşat, hararet, otlatma, transfer, gizlice avlanma kadar orman suçlarında esirgeme sağlayıcı fotokapanlar ile tıpkısı zamanda adam, gerçeklik ve ahit tasarrufu sağlanıyor.

Share: