Kartepeli gençler Çanakkale’de

Kartepe Belediyesi, Kartepe Güre Yüksekokul bünyesinde terbiye gören öğrencileri direniş destanının yaşandığı Çanakkale’ye götürdü.

Kartepe Taze Akademi bünyesinde terbiye gören öğrenciler, Gezgin Zinde Projesi çerçevesinde tarihin akışını değiştiren yerleri musahabe ediyor. Öğrenciler, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı’nın İngilizler’in “Ocean” zırhlısını batırdığı kayran, Açık Hava Keyif Müzesi, Çanakkale Şehitlik Abidesi, 57. Kortej Şehitliği ve Conkbayırı Cephesi’ni gezdi. Çanakkale Destanını durumunda öğrenen gençler, henüz sonra Geyikli ve Bozcaada ilçelerinin tarihi mekanlarını birlikte keşfederek, henüz önce görmediği kullanılmamış yerleri müşahede fırsatı buldu.

“Tamam kalbimiz ve imkanlarımızla gençlerimizin yanındayız”

Kartepe’nin geleceğini gençlerle gelişigüzel şekillendirdiklerini tamlayan Kartepe Belediye Reisi Mustafa Koca, “Evlatlarımızın en gani şekilde hayata hazırlanması üzere bilcümle imkanlarımızla yanlarındayız. Alelhusus Çanakkale Türk milletimiz üzere tarihi ayrımsız dönüm noktasıdır. Bu nedenle rastgele Türk gencinin bu ruhu hissetmesi, bu destanı öğrenmesi çokça önemlidir. Ülkemizin o günlerden bu günlere kuşkusuz geldiğini, yaşanan zorlukları, günümüzdeki imkanları ve atalarımızın neler yaptıklarını yakından görme imkanı buldular. Öğrencilerimiz geziden çokça mutlu kaldılar. ‘Turist Dinç’ ruz ve kültür gezilerimiz devam edecek” diye konuştu. – KOCAELİ

Share: