Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu: “Geçen sene minimum ücret 4 bin 253 lirayken, ego 5 bin 850 teklik asgari sevap verdim”

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Türkiye’dahi geçen sene minimal ücretin 4 bin 253 lirayken Kastamonu Belediyesi’nde 5 bin 850 liralık minimum ücret verildiğini belirterek, “Merkeze koca koymadığınız sıra kaybetmeye mahkumsunuz” dedi.

Türe-İş Sendikasına kapalı Hizmet-İş Batı Karadeniz Şube Başkanlığının 1. Gösterişsiz Genel Müesses Şerife Abla Öğretmenevinde yapıldı. Genel Kurulda mütekellim Kastamonu Belediye Reisi Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, ekmek faaliyetlerinin kırılan benzeri biçimde yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Sendikamızın basit umumi oturmuş hayırlara çevirici olsun, yeni seçilecek ekibe başarılar diliyorum. Tığ üzerime düşeni bu anlamda yapmaya hazırız. Güzeşte sene asgari ücret 4 bin 253 lirayken Türkiye’birlikte asgari ücrete artma özne uray çok şükür tığ olduk. 5 bin 850 liralık minimum sevap verdim. Civardan dizge beni aradı, ‘ne yapıyorsun komutan, biz hangi yapacağız bu işin sonunda’ dedi. Dedim ki ‘vallahi kusura bakmayın, iki çıngı parke taşı kalık yapın amma çalışanınız evine ekmek götürürken rahat getirsin’ dedim. Çünkü merkeze âdem koymadığınız espas kaybetmeye mahkumsunuz. Cenab-ı Tanrı bize hitap ederken arada sırada ‘Ey müminler’ der, arada bir dahi ‘Ey inananlar’ der ama çoğunlukla ‘Ey Ademoğulları’ der, herkese hitaptır bu. Dolayısıyla herhangi bir insanda kabul etse üstelik etmese da hak benzeri arı vardır, onu baz alacağız. Tığ hep elimizi uzatacağız, ‘Gelin canlar bir olalım’ diyeceğiz inşallah kardeşlik halinde yürüyüşümüz, mücadelemiz bitmeme valör” dedi.

“Uray şirketlerinde, KİT’lerde etkin emekçilerimizin sorunlarının çözülmesini bekliyoruz”

Hizmet-İş Sendikası Gün Batısı Karadeniz Büro Başbuğ Mustafa Çağlı ise, “Türe-İş ve Bakım-İş Sendikası namına daima devletimizin beraberinde olan ülkemizin ilerlemesini hazmedemeyen kaostan sönümsüz odak noktalarına karşı koyarak milletimizin yanında devletinin yanı sıra ilkeleri olan tıpkısı sendikanın mensubu olmakla hava duyuyoruz. 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’a direngen dik duran aynı sendikanın neferi olmayı nasip fail Cenabıhak’ıma şükürler olsun. Şunu biliyoruz demokrasinin olmadığı tıpkı düzende aktif sendikacılığın olmadığını biliyoruz, bunun üzere rastgele zaman Doğruluk-İş ve Bakım-İş adına devletimizin, milletimizin, Genel Başkanımızın liderliğinde birlikte olduk. Beraber yürüdük. Umumi Başkanım uray şirketlerinde, KİT’lerde etkin emekçilerimizin sorunlarını izlem ettiğinizi biliyoruz, inancımız o dur ki taşeron konusundaki çalışmalarınız ve kararlılığınızla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dinamik iradesiyle çözüldüğü kabil inşallah bu sorunların da üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Amele kardeşlerimiz ve bizler, sizlere ve Cumhurbaşkanımıza çokça güveniyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste gidilen seçimde mevcut komutan Mustafa Çağlı, Batı Karadeniz Yazıhane Başkanlığına seçildi. Umumi Kurula Kastamonu Mebus Mukavemetli Polat, Adalet-İş Umumi Başkanı Mahmut Aslan ile çok sayıda davetli ve üyeler katıldı. – KASTAMONU



Share: