Kastamonu, Çankırı ve Sinop için 5 almanak öğün haritası belirleniyor

Uran ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda Şimal Küçük Asya Kalkınma Ajansı (KUZKA) yoluyla düzenlenen TR82 Bölgesi 2024-2028 Yılı Kesim Planı hazırlık çalışmaları kapsamında Kastamonu çalıştayı gerçekleştirildi.

Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un 2024-2028 döneminde gelişme eksenlerine yan verecek olan TR82 Bölgesi Bölge Planı hazırlıkları kapsamında KUZKA yoluyla düzenlenen toprak çalıştayları Çankırı ve Sinop’un ardından Kastamonu çalıştayı ile sona erdi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, çalıştayı önemsediğini ifade ederek, buradan çıkma verilerin çokça bulunmaz olduğunu söyledi.

Çalıştay kapsamında farklı konuların ele alındığı 7 ayrı tematik masada ayrımsız araya mevrut kamu kurumları görevlileri ile sivil cemiyet ve büro temsilcileri, sorunların yanında çözüm önerilerini konuştu.

KUZKA Umumi Sekreteri Serkan Güre, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Anadolu Bölgesi’ndeki mevcut sorunların ve bunlara hal önerilerinin getirileceği, bulunan potansiyelin daha bereketli kullanılabileceği bölge planı tedarik çalışması yürüttüklerini söyledi.

Taze, “Yedi tematik masada hava ve kuruluşlarımızdan, sivil toplumdan, hususi sektörden katılan temsilcilerimiz ilişik bahis başlıkları çerçevesinde çözüm önerilerini, program ve proje önerilerini sunuyorlar. Yerelde nahiye planlarının uygulaması tedarik çalışmaları kalkınma ajansları tarafından yürütülüyor, Bakanlığımız dahi bu çalışmaları eş güdümlü ediyor. Üç ilimizde bile nahiye planıyla dayalı yaptığımız çalıştaylarımızı, bugün Kastamonu’dahi gerçekleştirdiğimiz çalıştay ile tamamlamış bulunuyoruz.” diyerek konuştu.

Çalıştayda ortaya çıkan bilgileri Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığına ileteceklerini dile getiren Zihayat, şunları kaydetti:

“Nahiye planları, bölgede mevcut illerin kâin potansiyelleri ve sorunlarının çözümüne yönelik bire bir yol haritasını içeren, öncelikleri ve stratejileri, amaçları kesin benzeri şekilde muayyen ve bunlar nahiye gerçeklikleriyle ve ilmî verilerle kanıta dayalı politikalar üreterek hazırlanıyorlar. Tığ da hazırladığımız bölge planıyla bu illerimizin önümüzdeki 5 yıllık dönemde odaklanacağı konuları ve öncelikleri belirlemiş olacağız. Bu bölge planıyla belirlenen amaçlar ve hedefler doğrultusunda birlikte gerek kalkınma ajansı olarak bizler lüzum birlikte ayrıksı gelgel ve kuruluşlar çalışmalarını buna ahenkli bire bir şekilde gerçekleştiriyor olacak. Bu anlamda toprak planları önümüzdeki 5 yıla çırağ tutacak himmet olduğunu düşündüğümüzde oldukça koca bir iş.”



Share: