Kastamonu’da uygulanacak proje ile gönüllülere kontrol istirdat eğitimi verilecek

Kastamonu İHH İnsani Arkalama Derneğince gönüllülere, doğada kayıp ile kaza ve afetlerde çevrik kalanların kurtarılması eğitimi verilmesi için “Kastamonu İHH Taharri Istirdat ve Ivedi Müzaheret Ekibi Projesi” uygulamaya konuldu.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla desteklenen, AFAD İl Müdürlüğünün hareket birliğinde planlı 117 bin 255 lira bütçeli proje kapsamında gönüllü 15 kişiye taharri istirdat eğitimi verilecek. Benzeri sene sürecek proje çerçevesinde taharri kurtarma çalışmalarında soldurmak için takım da alınacak.

Kastamonu Valisi Avni Şarap, Il makamında projenin imzalanması amacıyla planlı törende, yürüttükleri brifing ve tanıtım faaliyetleri kapsamında STK’lerin korkulu proje önerisiyle karşılaşmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bu yıl destek verdikleri beşinci projenin Kastamonu İHH İnsani Müzaheret Derneğinin hazırladığı “Kastamonu İHH Kontrol Istirdat ve Müstacel Arkalama Ekibi Projesi” olduğunu belirten Çakırdoğan, “İHH, natürel kıyamet ve sosyal sıkıntılarda elden ülkemizde değil, dünyanın ciharıyek köşesinde mağdurlara yardıma dolay sıralarda koşmuş derneklerden biri. Kastamonu’bile hem güzeşte sene 11 Ağustos hem birlikte bu yıl 27 Haziran sürecinde sağlıklı olsunlar, onlar bile şipşak yardıma geldi. Ellerindeki imkanlar ölçüsünde hem taharri istirdat hem insanca, farklı yardım faaliyetleri kapsamında bizlere korkulu verdiler.” dedi.

Projenin muhteva yerine destek önceliği taşıdığını vurgulayan Çakırdoğan şunları kaydetti:

“Bu yalnız Kastamonu’nun değil, ülkemizin, dünyanın sorunu. Çıktı yılın mukannen dönemlerine sıkışmış değil, 12 ay cuşuhuruş, hâkim olabiliyor. Alışılagelen şartlarda yağmur zamanı ilkbaharda başlar bilinirken deminden ağustos ayında baskın afeti bekler kuzuluk geldik. Nedeniyle afetin ne zaman, nerede, nasıl olacağı belirsiz olduğu için bizlerin bile izzet, millet, sivil cemiyet kuruluşları olarak her an hazır şekilde beklememiz gerekiyor. Bu konuda daha çok insanımıza, artık gönüllüye ulaşmamız gerekiyor. Bu konuda etkin sivil topluluk kuruluşlarını bile elan fazla desteklememiz gerekiyor.”

Projeyi haddinden fazla önemsediğini dile getiren Çakırdoğan, “Coğrafyamız serbest. Bu tuhaf etkinlikler hem tanıtım hem üstelik vasıta materyal bakımından katlanılamaz bindi sunacak. Leziz hayır olsun.” diye niteleyerek konuştu.

Konuşmanın arkası sıra proje, Ilbay Çakırdoğan ile Kastamonu İHH İnsani Müzaheret Derneği Başkanı Paha Horuz tarafından imzalandı.

Programa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Çetin Yakın Balkır, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Bulak Başbilen ve İHH Kastamonu Derneği Arama Istirdat Şube Başkanı Serdar Topaç da katıldı.

Share: