Kastamonu’da vatandaşlar sesleri ile yarıştı

Kastamonu’üstelik vatandaşlar sesleri ile yarıştı

KASTAMONU – Kastamonu’dahi, 20 ilçeden 30 vatandaşın katıldığı patırtılı yarışması, renkli görüntülere manzara oldu.

Kastamonu Belediyesi’nin destekleriyle Kastamonu Müzakere Kurulu marifetiyle gürültülü yarışması düzenlendi. İlçe belediye başkanlıkları vasıtasıyla dahi desteklenen “Hayal Senin Mikrofon Senin” yarışmasına Kastamonu’nun 20 ilçesinden 30 müsabık katıldı. Yarışmanın finaline katılmaya türe kazanan 15 müsabık, final gecesinde bir numara olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konuşma Salonu’nda gerçekleştirilen final yarışmasına, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Daday Belediye Reisi Hasan Fehmi Taş ile yarışmacıların aileleri ve haddinden fazla sayıda yurttaş katıldı.

Tek biricik sahneye sâdır yarışmacılar, daha ilkin belirledikleri şarkıları seslendirerek hem davetlilere enstrüman ziyafeti sundu hem birlikte korkunç savaşım etti. Bitiş gecesinde yarışmanın birincisi Tosya ilçesinden yarışmaya katılan Muamele Temiz Şişko seçildi. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara, türlü dünyalık ödülü ile hediyeler ikram edildi.

Yarışma için şişman ayrımsız heyecan duyduğunu ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Müziğin rastgele türlüsü güzeldir. Dinlediğimiz ahit çok teferruatlı bire bir emekten sonraları hisse senedi buraya geldi. Onun için esas alkışı türe edenler Yılmaz Bıçkın, eşleri ve beraber çalıştıkları arkadaşlarıdır. Belediye yerine gençlerimize avangart olalım diye KASMEK bünyesinde meslek edindirme ve enstrüman kurslarımızı başlattık. Bodur sürede gitar, piyano ve rabıt arakçı gençleri gördüğümde çokça mutlu oldum. Bu proje, inşallah Kastamonu Belediyesinin konservatuarının bire bir ayağı oldu. İnşallah çokça elan iyice günleri enstrüman yerine hep gelişigüzel yaşayacağız. Tanrı fatalite ederse çok elan iyicene ve kırcı salonlarla bu minval yarışmaları birleştirme edeceğiz. Bu anlamda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırım” dedi.

Share: