Kayıp kadının bulunabilmesi üzere MPTS kayıtları inceleniyor

Tokat’ın Almus ilçesinde 17 bölüm evvel kaybolan 65 yaşındaki kadının bulunabilmesi amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

İlçeye sınırlı Ataköy beldesinde 17 Antrakt 2022 Cumartesi gününden bu yana bilgi alınamayan Ön Gün Semavi’nin bulunması üzere Ankara’dan getirilen kadavra arama köpeği “Semavi” ve yapışkan strateji köpeği “Alfa” ile iş yapıldı.

Samsun’dan mevrut 5 nefis Jandarma Sualtı Arama Istirdat Timi de Almus Baraj Gölü’nde Gökçe’den tıpkısı etki bulabilmek amacıyla çalışma yaptı.

Taharri çalışmalarından şu anne kadar bire bir sonuç çıkmadı.

“Teyzemiz bulunana kadar tığ kerem yerine müstelzim temas şeyi yapacağız”

Almus Kaymakamı Tarık Buğur Seyhan, AA muhabirine, Semavi’nin kaybolduğu günden itibaren beldede arma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Taharri çalışmalarında 284 personel görevlendirildiğini, termal dronlu kameralar kullanıldığını anlatan Seyhan, “Bitirmiş, AFAD, JASAT ekipleri, bunların dışında Ankara ve Samsun’dan gelen kadavra, bulaşık izleme köpekleriyle düpedüz Ataköy beldesinde aramadığımız yer kalmadı. Bir Tane tek evler ve ahırlar arandı, bittabi türel çerçevede. Bunları yaptık fakat şu an elimizde maalesef somut veriye ulaşamadık. Konuya ilgili icraat devam ediyor. Bu saatten sonra teknik takip konusuna geçildi.” dedi.

Beldede düzenlilik kamerası olmadığını, kaza antre ve çıkışlarındaki Müteharrik Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) kayıtlarının incelendiğini bildiren Seyhan, şunları kaydetti:

“Oradaki vesait tek yegâne sorgulanıyor. Çalışmalar halen devam ediyor. İnşallah teyzemizi sağ selamet buluruz, temennimiz bu. Arkadaşlar ellerinden geldiği kadar çabalarını harcıyorlar. Savcımız aynı taraftan, bizler koordine ediyoruz. Jandarmamız, AFAD’ımız sahada gerekli çalışmaları yürütüyor. Umarı teyzemizi sağ selamet buluruz. Jandarmamıza çokça teşekkür ediyorum. Manşet personelimiz pençeli aynı düzentileme yürüttü. Arkadaşlarımız baraj gölünün üzerinde kadavra köpeğini gezdirerek, göletin bile seçkin yerini karış karış gezdiler. Ancak bulgu alamadık. Teyzemiz bulunana kadar biz mehabet olarak gereken her şeyi yapacağız. Çünkü ayrımsız vatandaşımız gelişigüzel şeyden koca. Yer şişman temennimiz, teyzemizi sağ selamet bulup evine, yuvasına, eşine, çocuklarına dolamak.”

Ataköy beldesinde eşiyle ruhlu, 5 bala 12 torun sahibi Ön Gün Semavi 17 Mabeyin 2022 tarihinde kahvaltı yaptıktan bilahare evden ayrık, ayrımsız daha dönmemesi konusunda yakınları, güllabi ve AFAD ekiplerince kontrol çalışması başlatılmıştı.

Share: