Kayıtlı Kanyon’da kaybolan 4 kişiden biri boğularak yaşamını yitirdi, 3’ünü istirdat çalışmaları başladı

Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Yazılmış Kanyon’da 4 kişinin mahsur kaldığı ihbarı üstüne bölgeye Uyanık Kontrol Istirdat (JAK) ve AFAD ekipleri irsal edildi. Bölgede inceleme özne ekipler, 1 kişinin suda boğularak hayatını kaybettiğini belirledi. Yatık mütezayit 3 kişinin kurtarılması amacıyla çalışmaların bitmeme ettiği öğrenildi.

AFAD’TAN AÇIKLAMA

AFAD’ın resmi içtimai iletişim araçları hesabından yapılan paylaşımda, “AFAD ve JAK ekipleri 1 kişinin hayatını kaybettiğini, gayrı 3 kişinin afiyet durumlarının mebzul olduğunu tespit etmiştir. Çevrik kalanları kurtarma çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine saha verildi.

3 KİŞİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Isparta Valiliğinden yapılan mukayyet açıklamada ise 4 kişinin 14 Ağustos Münasebet günü 09.00’bile geldikleri Yeşildere köyünden Yazılmış Kanyon’a natür yürüyüşü ayırmak amacıyla ayrıldıkları ve kendilerinden bilim alınamaması üstüne bu sabah saatlerinde durumun ihbar edildiği belirtildi.,

KURTARMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Alınan bilgelik konusunda taharri faaliyetlerinin derhal başlatıldığı kaydedilen açıklamada, aramaların AFAD, JAK ekiplerinin yanında çepel izlem köpek timi, kontrol ve kurtarma köpek timi, ihsas timleri, Sütçüler Uyanık Komutanlığı personeli ve insansız hava araçları de kullanılarak genişletildiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere saha verildi:

“Yapılan aramalar kapsamında saat 18.00 sıralarında, kaybolma şahıslardan M.K. isimli vatandaşımızın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybetmiş vaziyette, farklı 3 vatandaşımızın ise iyi ve esenlik durumları bereketli vaziyette Yeşildere Köyü Çürük mevkisinde bulundukları tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın yatık kaldıkları yalçın ve kayalık alandan çıkarılması üzere kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.”

Share: