Kayıtlı Kanyon’da mahdut kalan 4 kişiden biri öldü

Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Bağlanmış Kanyon’da çevrik küsurat 4 kişiden birinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin kurtarılması amacıyla ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Çandır bölgesi Yazılı Dar Boğaz Yeşildere mevkisinde 4 kişinin mahsur kaldığı ihbarı üstüne bölgeye Bitirmiş Kontrol Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Bölgede inceleme fail ekipler, 1 kişinin suda boğularak hayatını kaybettiğini belirledi.

Mahdut mütezayit 3 kişinin kurtarılması üzere çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

AFAD’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “AFAD ve JAK ekipleri 1 kişinin hayatını kaybettiğini, ayrıksı 3 kişinin keyif durumlarının dolgunca olduğunu tayin etmiştir. Muhat kalanları istirdat çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine kayran verildi.

Muhat küsurat 3 kişinin esenlik durumu bereketli

Isparta Valiliğinden yapılan kayıtlı açıklamada ise 4 kişinin 14 Ağustos Pazar haset 09.00’birlikte geldikleri Yeşildere köyünden Yazılmış Kanyon’a tabiat yürüyüşü açmak üzere ayrıldıkları ve kendilerinden bilim alınamaması konusunda bu sabah saatlerinde durumun ihbar edildiği belirtildi.

Alınan bilgi üzerine arama faaliyetlerinin derhal başlatıldığı kaydedilen açıklamada, aramaların AFAD, JAK ekiplerinin yanı sıra kirli strateji köpek timi, taharri ve istirdat kapik timi, duyum timleri, Sütçüler Cingöz Komutanlığı personeli ve insansız hava araçları dahi kullanılarak genişletildiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere düzlük verildi:

“Yapılan aramalar kapsamında saat 18.00 sıralarında, zayi şahıslardan M.K. isimli vatandaşımızın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybetmiş vaziyette, diğer 3 vatandaşımızın ise sıhhatli ve sağlık durumları ferah vaziyette Yeşildere Köyü Geçersiz mevkisinde bulundukları tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın yatık kaldıkları sert ve kayalık alandan çıkarılması üzere kurtarma çalışmalarına bitmeme edilmektedir.”



Share: