Kaymakam Özçelik: “Kadına karşı şiddeti reddediyoruz”

Bitlis’in Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, kadına alın şiddeti reddettiklerini belirterek, “Kadına müteveccih şiddete liyakatsiz tolerans ilkesi ile var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddete cebin farkındalık tasarlamak ve vatandaşları haberdar etmek üzere Hizan Kaymakamlığı koordinasyonunda Hizan Şevket Hastanesi, İlçe Uyanık Komutanlığı ve İlçe Itimat Müdürlüğü yoluyla sergilik kuruldu. Standı konuşma ederek bilgilendirme eden Ilçebay Özçelik, “Kadına cebin şiddeti reddediyoruz. Şiddetin ortadan kalkması üzere kadına müteveccih şiddete sıfır tolerans ilkesi ile var gücümüzle çalışıyoruz. Yol gören, rüyet ihtimali olan ve kıygın edilen kadınlarımız telefonlarına indirdikleri Avrat Ivedi Destek Uygulaması (KADES) uygulaması ile biricik tuşla anında düzenlilik güçlerimize ulaşarak müzaheret talebinde bulunabilirler” dedi.

Ilçebay Özçelik’e İlçe Cingöz Komutanı Binbaşı Belgit Çolak, İlçe Güven Müdürü Mahmut Sağlam Eyidoğan ve Hizan Ululuk Hastanesi Müdürü Yahya Şam de zevcelik etti. – BİTLİS

Share: