Kayseri Valisi Çiçek, İncesu’da sanayicilerle tıpkı araya geldi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İncesu Organize Uran Bölgesi girişimci kurulma heyeti ile tıpkı araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya bakarak, tarihi Kara Mustafa Vakur Kervansarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Çiçek’in yanı sıra İncesu Kaymakamı Işıklı Göçebe, İncesu Şehremini Mustafa İlmek ve İncesu OSB Umumi Heyet üyeleri katıldı.

Burada mütekellim Vali Çiçek, tamlık kurumlarla aynı turizm seferberliği başlattıklarını, bu seferberlik kapsamında Kayseri’nin değerlerini, coğrafi ve kültürel özelliklerini Türkiye’ye tanıtmayı ve dünyanın kavi çok yerinden insanın kentin değerlerini tanımasını istediklerini belirtti.

Bölgenin turizmi amacıyla ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını nâkil Çiçek, “Turizm noktasında öz işimizi kendimiz yapmaya değişmeyen verdik. Hepimiz ayrımsız turizm elçisi kabil çalışacağız. Toplumsal medyada olacağız, tanıtımında olacağız. Hiçbirimiz, ‘bu benim işim değil’ demeyeceğiz. Gayretimiz ağız ağıza İncesu’yu tanıtabilmek.” ifadelerini kullandı.

İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Baktır ise sanayiciliğin hemen fora etmek ve istihdama ulama hatırlamak değil, içtimai sıkıntı çerçevesinde kazandıklarını mekân halkıyla paylaşabilmek olduğunu vurguladı.

Ilbay Çiçek elan sonraları tarihi Karamustafa Vakur Kervansarayı’nın yanı sıra mevcut Arasta Çarşısı’nda yapılan düzenlemeleri inceledi.

Agios Dimitrios Kilisesi’ndeki çalışmaları dahi durumunda inceleyen Çiçek, şunları kaydetti:

“Valiliğimizin sağladığı finansmanla Kayseri Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla restorasyon çalışmaları parçalanmamış hızıyla devam ediyor. Oldukça güvenilmez, içeride makro resimlere rastlıyoruz. Anadolu’dahi bu kadar gani mahfuz resimler temin etmek tahakküm. Haddinden Fazla gücük tıpkısı süre sonra şehir müzesi olarak hareketlilik gösterecek olan bu yapının içerisindeki çalışmaların hassasiyetle devam ettiğini kaplamak beni haddinden fazla bahtiyar etti. Bu anahtar ile desteklerini esirgemeyen Kayseri Büyükşehir Şehremini’na, İl Kültür Turizm Müdürümüze ve emeği güzeşte herkese haddinden fazla teşekkürname ediyorum.”

Share: