Kayseri’da füru “bisikletli cami”birlikte hem Kur’an öğreniyor hem şehri geziyor

Kayseri’nin Talas ilçesindeki Hacı Halil Bayraktar Camisi’nde yaz Kur’an kursuna katılan torunlar, hayırseverlerin katkısıyla alınan ve caminin demirbaşına kaydedilen 30 bisikletle site turu yapıyor.

Mevlana Mahallesi’ndeki caminin imam hatibi Ahmet Ağırtopçu, yaz kursu döneminde çocukları camiye kaldırmak, bisikleti olmayanlara sürüş heyecanı neşelendirmek amacıyla hayırseverlerin desteğiyle 30 bisiklet aldı.

Saat 09.00’birlikte rahle başında eğitime katılan öğrenciler, 12.30’dahi sona aziz kursun ardından hocalarıyla dönüşümlü namına bisikletlere binip, elan önceki gitmedikleri yerlere ayaklık çeviriyor.

Aralarında on paralık bisikleti olmayanların de bulunduğu öğrenciler, hem motive oluyor hem da spor yapmanın heyecanını yaşıyor.

İmam hatip Ahmet Ağırtopçu, AA muhabirine, camiye alınan bisikletler yardımıyla kursa katılan mektepli sayısının arttığını söyledi.

Hayırsever desteğiyle bazı çocukları bisikletle tanıştırıp spor yaptırmak istediklerini anlatan Ağırtopçu, şunları kaydetti:

“Camimize 30 çiftteker aldık. İş insanlarımıza haddinden fazla teşekkürname ediyoruz. Bisikleti olan ile olmayanın farkı kalmıyor ve camimize gelen herhangi bir çocuk çiftteker turuna katılabiliyor. Dini bilgileri sunu domuzuna şekilde öğrenmeleri amacıyla birlikte hız gösteriyoruz. Çocukları camiye çekebilmek amacıyla onlara müteveccih içtimai, kültürel cerrahi müdahale yapıyoruz.”

Ağırtopçu, bisikletlerin alınmasıyla camiye gelen öğrencilerin sayısının arttığını belirterek, Müftülüğün görevlendirdiği 6’sı avrat 10 Kur’an kursu öğreticisi kendisine camide kestirmece 400 öğrenciye eğitim bilimi verdiklerini söyledi.

“Derrace turları öğrencilerimiz üzere bire bir milat oldu”

Öğrencilerin ayakçak çevirerek yıpranmamış yerleri keşfettiğini anlatan Ağırtopçu, şöyle devam etti:

“Derslerimizden ve namazdan sonraları makul olduğumuz vakitlerde gençlerimizle bisikletlere binip Kayseri’mizin, Talas’ımızın tarihi yerlerine pedallıyoruz. Hem esenlik hem birlikte kültürel açıdan gençlerimize sporu, bisikleti sevdiriyoruz. Öğrencilerimiz, velespit sayesinde camiyi dahi sevdi. Derslerine da olumlu yansıdı. Kur’an-ı Kerim’i ve sureleri öğrendiler.”

“Bisikletle ilk kez camide tanıştım”

Öğrencilerden Ulvi Osman Urtaç, kursa 1,5 aydır devam ettiğini ve burada çok mutlu olduğunu belirtti.

Camide bundan sonra espas buyurmak istediklerini vurgulayan Urtaç, “Bisikletle ilk kez camide tanıştım ve burada bindim. Benim bisikletim yoktu. Gördüğüm antlaşma haddinden fazla heyecanlandım, bahtiyar oldum. Bunlar bizim derslerimize da yansıdı. İlk 15 günde Kur’an’a geçtim. Bu yüzden çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Kerem Beyin ise camide bisikletleri olmayanlar amacıyla güzel tıpkı imkan sunulduğunu aktararak, “Milli, manevi yönlerimizi geliştiriyoruz ve hem tarihe hem spora hem da dinimize henüz yakın oluyoruz.” dedi.

Osman Duygusal Türkarslan bile hocaları eşliğinde sakıncasız şekilde bisiklet turu yaptıkların dile getirdi.



Share: