Kıbrıs gazisi, 8 yılık emeğini depremzedelere bağışlıyor

Kıbrıs gazisi, 8 yılık emeğini depremzedelere bağışlıyor

BATMAN Batman’ın tanıtımına ulama sunan Kıbrıs gazisi maket sanatçısı Selahattin Âlem, 8 sene faaliyet harcadığı maketlerin gelirini depremzedelere ve öğrencilere bağışlayacağını söyledi.

Batman, Hasankeyf ilkin gelmek amacıyla Türkiye ve acun çapında oylumlu olan tarihi ve kültürel değerlerin maketini işyerinde işleyen 72 yaşındaki Kıbrıs gazisi Selahattin Âlem, 8 sene say harcadığı maketlerin gelirini bağışlıyor. 30’a mümasil eserinin olduğunu anlatım fail Dünya, “Yaşanan depremden kontekst hepimiz üzgünüz. Haliyle depremzedelere yardım etmek için parasız gider ediyoruz. 8 yıldır yaptığım eserlerin gelirini depremzedelere affetmek istiyorum” dedi.

Eserlerinin satılması halinde mevrut geliri depremzedelere aktaracağını tabir fail Âlem, “Durumu gani sıfır darülfünun öğrencilerine de affetmek istiyorum. 30’a mümasil eserim var. Büyük itina ile yaptığım, haliyle memleketimizin tanıtımı hem bile ülkemizin tanıtımı için kâh eserleri gerçekleştirdim. 8 yıldır bu işle uğraşıyordum amma yalnız amme ilgisizliği dolayısıyla tezyit etmek zorunda kaldım. Bozuk mesleğim olan faaliyet işine döndüm” ifadelerinde bulundu.

Share: