‘Kilit kavşak’ta bunaltıcı tonajlı dil denetimi

ULAŞIMDA 43 ilin intikal noktasında kâin ve ‘kilit kavşak’ yerine adlandırılan Kırıkkale’de; TIR, kamyon ve yolcu otobüsleri denetlendi. Trafik kurallarını ihlal fail şoförlere ise idari para cezası uygulandı.

Gaziantep ve Mardin’de meydana mevrut kazaların ardından ulaşımda ‘kilit kavşak’ olan Kırıkkale’de, Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda TIR, kamyon ve arızi otobüslerine yönelik teftiş yapıldı. Bölge Trafik Fal Ofis Müdürlüğü ekipleri, rutin yeterlilik, araştırı ve sigorta kontrollerinin arkası sıra araçların lastik durumunu ve takometre çıktılarını inceledi. Ekipler, denetimler sırasında yordam limitini aşan 2 TIR ile 1 mahrukat tankeri şoförüne, reflektörü yoksuz TIR’ın şoförüne, emniyet kemerini arkadan taktığı ve coşkunluk tüpü bulundurmadığı tayin edilen kamyon şoförüne yönetimsel para cezası uyguladı.

Denetime giren TIR şoförü Yanardağ Yılmaz ile otobüs şoförü Ramazan Özgörke, gidiş geliş kurallarına uyduklarını, kazaların önlenmesini noktasında dahi denetimlerin kocaman olduğunu belirtti.



Share: