Kiracı daireyi boşaltması amacıyla “gürültü tacizi” eden ocak sahibinden şikayetçi oldu (2)

Bursa’nın İznik ilçesinde, sülale sahibi aracılığıyla daireyi boşaltması üzere gürültü ve yüksek ünlü müzikle taciz edilen kiracı, polise başvurdu.

Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokağı’nda iki kıvrım lüp alt katında eşi ve yaşları âdeta 4 çocuğuyla tevakkuf eden Nusret Durmaz, dal katındaki aile sahibi T.B’den şikayetçi oldu.

Durmaz, AA muhabirine, iki yıl geçmiş taşındıkları lüp sahibinin, kendilerinden aldığı kiradan çok sevap verecek birisini bulup kendilerini evden hissetmek istediğini söyledi.

T.B’nin hele akşamları tencere tavayla ve yere ayrımsız şeyler vurarak bağrış çağrış yaptığını, baca deliğinden ast kata erdemli sesle saz açıp dinlettiğini anlatan Durmaz, şöyle konuştu:

“Ayrımsız aydır adi pres şeyler geçirdik. Nemli olduğu üzere haddinden fazla sabrettik, sonuçta hepimizin annesi babası var ama bu ana yarısı birlikte bunu haddinden fazla kullandı ve bize ayrımsız insanın tıpkı insana yapmaması gereken şeyler yaptı. Benim adıma bir mesele namevcut amma çocuklarım huzursuz oldu, akşamları uyuyamadılar, korktular. Tığ bile bire bir özdek yapamadık. Yapabileceğimiz bir tane madde polise şikayette çıkmak. Biz üstelik bunu yaptık. Onlar bile sağ olsunlar ilgilendiler ama bizim sıkıntımız tıpkı aydır bu şekilde devam ediyor.”

Durmaz, iki yıldır kirayı aksatmadığını, eş sahibiyle bundan evvel temas etki yaşamadıklarını dile getirdi.

Ev sahibinin, anlaştığı eskimemiş kiracıyı kapılarına getirdiğini öne süren Durmaz, “Güzel aynı dille izahını yaptık, bize ahit vermeleri gerektiğini söyledik. Bu süre zarfında ocak bulup ayrılabiliriz amma haliyle tığ da çalışıyoruz, işlerimiz oluyor. Neticesini bekleyeceğiz.” dedi.

“Müziği koyuyorum, kâmilen onları taciz etmek üzere”

T.B. ise bu evin kirasıyla geçimini sağladığını belirtti.

Kiracısından zam yapmasını istediğinde, onun birlikte kirayı 650 liradan 1000 liraya yükselttiğini, parayı bankaya yatırdığını anlatan T.B, “Müziği koyuyorum kâmilen onları taciz etmek için. Ben de onun eline bakıyorum. Ego evimde oturmasını istemiyorum. Bana ayrımsız saygısı yok. Bulsun sülale çıksın. Ben istemiyorum daha çok bunları. Kulağım ciddi işitiyor, çalsın dursun. Vakit Kaybetmeden amaç onları tırmalamak.” ifadelerini kullandı.

Şikayet üstüne savcılık talimatıyla harekete geçen İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, T.B’yi ifadesini kabul etmek için polis güçleri merkezine götürdü.

T.B’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Share: